Руският президент Владимир Путин подчерта нарастващото значение на търговията в

...
Руският президент Владимир Путин подчерта нарастващото значение на търговията в
Коментари Харесай

Владимир Путин подчерта значението на търговията в североизточната част на Китай

Руският президент Владимир Путин акцентира възходящото значение на търговията наоколо до съветската граница в североизточната част на Китай , откакто подписа обещания за " нова епоха " на стратегическо партньорство с китайския лидер Си Дзинпин, съобщи " Ройтерс ".

Посещението на Путин в Китай приключи на червен килим в Харбин, провинцията Хъйлундзян, която има дългогодишни търговски и културни връзки с Русия, като съветският президент посети и руско-китайско ревю и конгрес за междурегионално съдействие.

На 16 май Путин и Си подписаха взаимно изказване, което приветства " новата епоха " , противопоставяйки се на Съединени американски щати по редица въпроси за сигурността и стопанската система и споделен световен мироглед.
 Путин и Си си стиснаха ръцете за многопластовите и дълбоки връзки сред Русия и Китай
Путин и Си си стиснаха ръцете за многопластовите и дълбоки връзки сред Русия и Китай

Съвместно изказване на двамата водачи

" Отношенията сред Китай и Русия през днешния ден са мъчно извоювани и двете страни би трябвало да ги ценят и поддържат ", обърна се китайският водач към Путин.

Съвместното изказване обясни партньорството " без ограничавания ", което двамата оповестиха през февруари 2022 година, дни преди Путин да изпрати десетки хиляди бойци в прилежаща Украйна.

Според американски чиновници Пекин оказва помощ на Москва във военните старания, като дава технологии за безпилотни летателни апарати и ракети, сателитни изображения и машинни принадлежности.
 Путин поддържа проекта на Китай за спокойно споразумяване на спора в Украйна
Путин поддържа проекта на Китай за спокойно споразумяване на спора в Украйна

Русия остава отворена за разговор за преустановяване на спора, само че в " новата действителност "

Според данни на китайските митници т ърговията сред Китай и Русия е повишена с 26,3% за предходната година до рекордните 240,1 $. Русия изпревари Саудитска Арабия като най-големия източник на недопечен нефт за Китай, като доставките скочиха с над 24% макар западните наказания.

В своя публикация китайският вестник Global Times, който е следен от Китайската комунистическа партия, акцентира процъфтяващите търговски връзки за по-широките връзки, като се споделя, че Китай е бил най-големият търговски сътрудник на Русия в продължение на 13 следващи години.

В публикацията написа, че тези достижения не са лесни и са реализирани от двете страни, като са преодолени разнообразни външни провокации и неподходящи фактори. В текста се акцентира солидната основа на връзките сред Китай и Русия

Владимир Путин беше съпроводен от огромна комерсиална делегация, която включва министъра на финансите Антон Силуанов и шефа на централната банка Елвира Набиулина.

В делегацията бяха и други ръководители на най-големите съветски банки - основният изпълнителен шеф на " Сбербанк " Герман Греф, шефът на ВТБ Андрей Костин, милиардерът Олег Дерипаска, топ шефът на петролния производител " Роснефт " Игор Сечин и шефът на колоса за полутечен природен газ " Новатек " Леонид Михелсон.
 ISW: Русия употребява Турция и Китай за заобикаляне на наказания в търговията
ISW: Русия употребява Турция и Китай за заобикаляне на наказания в търговията

В съветското министерство на защитата тече битка за поста шеф на Генералния щаб
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР