Законът за обществените поръчки няма да се прилага за договори

...
Законът за обществените поръчки няма да се прилага за договори
Коментари Харесай

НС реши оградата по границата да може да се ремонтира без обществена поръчка

Законът за публичните поръчки няма да се ползва за контракти за услуги, доставки или строителство, сключвани от възложител по свързани с създаване и поддръжка на инженерни уреди от възпрепятстващ вид за запазване на държавната граница. Това взеха решение депутатите с приемане на изменение на Закона за публичните поръчки на второ четене. От Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи възразиха против смяната и даването на опция и за ремонтите на оградата по границата да не се вършат публични поръчки.


Правите това, с цел да няма бистрота, с цел да не може да се съпоставят офертите за поддръжка, с цел да може без социална поръчка, без изясненост, без бистрота да се вършат далаверите за поддръжка на оградата, сподели Филип Попов от Българска социалистическа партия.

Този текст е непотребен и укрепва чувството у обществото, че към тази ограда текат нечисти процеси, съобщи Хамид Хамид от Движение за права и свободи. Народното събрание би трябвало да се ограничи от приемане на текстове, които основават хранителна среда за корупция, съобщи Йордан Цонев от придвижването.
Странджа е особена планина с доста кръстосан терен и е мъчно предвидимо какво ще се случи при един проливен дъжд, съобщи Диана Саватева от ГЕРБ. Съоръжението е устойчиво на множеството места, не може за пробив от 10 метра да се вадят заключения за надеждността на цялата ограда, акцентира тя. Нищо няма да се замете, тъй като по този начин или другояче върви досъдебно произвеждане, сподели депутатът. По думите й обаче няма нито привлечени обвинени, нито е повдигнато обвиняване. Трябва ли да чакаме да мине досъдебното произвеждане, с цел да се вършат поправки, попита тя.
Хамид Хамид от Движение за права и свободи съобщи, че и в този момент в закона има текст, който регламентира по какъв начин се работи при форсмажорни условия, каквито са естествените бедствия. Това е закон за златната дупка, разяснява Иван Иванов от Българска социалистическа партия. Като замине снегът, евентуално и оградата ще замине, разяснява той.

Златна дупка има единствено в причините срещу приемането на този закон, съобщи Христиан Митев от Обединените патриоти. Димитър Лазаров от ГЕРБ добави, че в случай че ще се приказва за златни дупки, то би трябвало да се отбележат " Цанков камък " и Водното огледало в Кърджали. Данаил Кирилов от ГЕРБ попита каква ограда по границата е била построена по време на държавното управление на Пламен Орешарски - едноредова или двуредова, какви са били разноските, кои са били доставчиците.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР