Закон срещу хомосексуалността (дословно: Anti-Homosexuality Act) бе приет в Уганда

...
Закон срещу хомосексуалността (дословно: Anti-Homosexuality Act) бе приет в Уганда
Коментари Харесай

Смърт или затвор: Уганда въведе необичайно жесток "антигей закон"

Закон против хомосексуалността (дословно: Anti-Homosexuality Act) бе признат в Уганда и тормози Запада и деятели по света, в това число в Уганда и другаде на африканския континент.

Хомосексуалността можеше и до момента да бъде наказуема в Уганда, както и в още близо 30 африкански страни, само че с тази стъпка 78-годишният президент Йоуери Мусевени отива по-далеч от управляващите в множеството от тях.

Съединените щати позволяват визови ограничавания поради текста, сподели държавният секретар Антъни Блинкен, законът бе наказан и от президента Джо Байдън, откакто Мусевени го подписа, а ръководителят на Народното събрание Анита Амонг в " Туитър " послание в поддръжка, завършващо с апела: " Народът на Уганда се произнесе и е ваш дълг в този момент да прилагате закона по почтен, непреклонен и корав метод. "

Какво се планува

Законът против хомосексуалността в действителност се приема от втория опит: бе отритнат от конституционния съд след и помощите за Уганда и постановиха визови ограничавания.

 Конституционният съд в Уганда анулира антигей закона Конституционният съд в Уганда анулира антигей закона

Той следва и различен текст,, и още един от предишния мекец, с който те се ангажират със съпротивата против " външната интервенция " в напъните да бъдат предпазени полезностите на Уганда от западната порочност. Първоначалната версия бе още по-тежка, само че Мусевени изиска от депутатите да уточнят разликата сред хората, които водели " хомосексуален метод на живот " и " в действителност извършващите " еднополови полови актове.

С него не се криминализира това да се идентифицираш като гей, само че " хомосексуалните действия " ще бъдат наказуеми:
Активисти предизвестяват, че законът, който единствено втвърдява съществуващия обществен звук и законодателна рамка против ЛГБТ общността, още повече легитимира хомофобията, трансфобията и отчуждаването елементи от угандийското общество, " Ал Джазира ".

 Смърт или затвор: Уганда вкара извънредно нечовечен

Спънки пред лекуването на ХИВ

Американският президент Джо Байдън непосредствено законът да бъде анулиран.

Върховният представител на Европейски Съюз във външната политика Жозеп Борел, че законът опонира на интернационалните стандарти и на отговорностите на Уганда по Африканската харта за човешки права. " Угандийското държавно управление е длъжно да пази всички свои жители и да съблюдава главните им права. Провалът ще подкопае връзките с интернационалните партьнори. " Англия, чиято колония в миналото е територията на днешна Уганда, изрази безпокойствие от риска да зачестят случаите на " принуждение, дискриминация и гонене ".

 Попзвезда пробва да смъкна президент на 76 години в страната на 16-годишните Попзвезда пробва да смъкна президент на 76 години в страната на 16-годишните

Освен това интернационалните организации, в това число свързани с Организация на обединените нации, предизвестиха, че реакцията против ХИВ е под сериозна опасност след новото законодателство. " Стигмата и дискриминирането, свързани с приемането на закона, към този момент доведоха до понижен достъп до услуги, свързани с предварителната защита и лекуването ", се в взаимно изказване.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР