Закарпатска област в Западна Украйна е дом на мнозина етнически

...
Закарпатска област в Западна Украйна е дом на мнозина етнически
Коментари Харесай

Какви са настроенията за войната сред жителите на Закарпатска област?

Закарпатска област в Западна Украйна е дом на мнозина етнически унгарци, някои от които също вземат участие във войната. Една от най-големите благотворителни организации в региона твърди, че Русия пробва да направи живота на цивилните нетърпим, като нападна гражданска инфраструктура даже повече, в сравнение с военни цели.

" Руснаците унищожават повече хранилища спрямо военни бази ", споделя Рудолф Балажинец, основател на " Семейство на Христос ".

От организацията " Семейство на Христос " в Ужгород разполагат с бронежилетки за военните, само че оказват помощ и на възрастни, сираци, небогати и ранени в препълнените лечебни заведения. 

" Когато си квалифициран за война, ще постигнеш мир ", добавя Балажинец.

В село Мукачево Игор се готви да се върне към войната след почивката, която е получил. Казва, че е виждал едни от най-кървавите конфликти на източния фронт и единственият метод да преодолее случилото се е да спре да си спомня за него.

 
Най-тежко беше, когато командирът ми почина до мен и не можех да му оказа помощ. Но нормално не мисля за тези неща, другояче ще полудея.
Игор, украински боен

Заради войната се появиха опасения, че с проруските си възгледи министър председателят Виктор Орбан може да настрои етническите унгарци против Украйна и противоположното. 

Според основния редактор на един от локалните вестници в Закарпатска област - читателите имат вяра, че сънародниците им в Унгария са на тяхна страна и нямат желание да поддържат Русия.
През втората година от войната нещата се трансформираха. Проучванията демонстрират непрекъснат спад на хората, които са уверени, че политически декларираните цели ще бъдат реализирани. Това са възобновяване на границите от 1991 година, участие в Европейски Съюз и НАТО.
Дьорд Дунда, основен редактор на унгарския вестник KISZO

Журналистът показва още, че близо 40 маджарски военни са починали в конфликтите с Русия. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР