„Заедно с няколко мои колеги от „БСП за България” от

...
„Заедно с няколко мои колеги от „БСП за България” от
Коментари Харесай

Антон Кутев: Въпреки настояването на БСП, управляващите не успяха да подобрят медийната среда

„ Заедно с няколко мои сътрудници от „ Българска социалистическа партия за България” от години се опитваме да използваме всеки мотив, с цел да проведем изчерпателен диалог по какъв начин действат българските медии и по какъв начин се контролират.” Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България” Антон Кутев по отношение на доклада на Съвет за електронни медии за миналата година.

„ Имам доста тежък проблем със случилото се в БНР. В доклада единствената обосновка е, че Светослав Костов е отхвърлен само поради спирането на стратегия Хоризонт”, изясни Кутев. Той настоя, че това е неприемливо и е част от националната сигурност, само че е притеснително, че няма нито дума за свободата на медиите и въздействието върху тях.

„ Обръщам се към ръководителя на комисията по просвета и медии господин Рашидов с въпрос- кой дава отговор за свободата на медиите в страната. Задаваме нееднократно този въпрос”, напомни социалистът. Той акцентира, че предишния септември Българска социалистическа партия още веднъж е иницирала спор по повод свободата и финансирането на медиите, като дебатът е завършил с общо решение, което са дали своят вот всички депутати: „ Решението гласи: „ Възлага на Министерския съвет до 31 март да изготви проект за развиване на медийната среда в България, която да съдържа и модел за финансиране на публичните медии, гарантиращ финансовата и публицистичната им самостоятелност.” 31 март мина. В момента е юни. Има няколко работни групи, само че са стигнали до средата. "

„ Какво сме упълномощили ние на Съвет за електронни медии като Народно заседание? Има проблем във връзка с свободата на словото и медиите. Какво да кажем за всички уволнени публицисти от частните медии? Каква отбрана им дава Народното събрание и Съвет за електронни медии? И в случай че Съвет за електронни медии и Народно събрание не им дава отбрана, кой ще го направи?”, попита депутатът. Той акцентира, че ръководещите години наред не са приемали законопроектите на левицата с претекст, че има и други способи за решение на проблемите, само че в действителност по думите му няма такива.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР