Задържани са петима участници в организирана престъпна група, съобщиха от

...
Задържани са петима участници в организирана престъпна група, съобщиха от
Коментари Харесай

МВР задържа петима от наркогрупа в Разград

Задържани са петима участници в проведена незаконна група, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Действията са осъществени от криминалисти на ОДМВР-Разград и сътрудниците им от районното ръководство, под управлението на Окръжна прокуратура. Във връзка с формирано досъдебно произвеждане, в изискванията на необходимост, са осъществени претърсвания на региона на някогашен цех в града. В помещение под настояща спортна зала, служителите на реда разкрили професионално построена оранжерия за развъждане на растения от рода на конопа. Установено е, че високотехнологичното съоръжение, гарантиращо условия за осветеност, мокрота, температура, поникване на семената и израстване на зелените стръкове, е закупено и доставено от чужбина. В помещението са открити 9 саксии със зелени растения, достигнали зрялост, както и половин кг суха „ стока “, готова за разпространение. Според събраните данни, част от създаденото се изнасяла в чужбина, а друга – се предложила за улична търговия в района.

В хода на интервенцията е открита пет-членна проведена незаконна група, занимавала се с производството и разпространяването на дрогата. Задържани са трима мъже от Разград на възраст 38, 31 и 23 година, 32-годишен от село Казашко и 34-годишен от Сливен, всичките престъпно проявени. При персонални обиски и претърсвания в жилищата и колите им са открити самоделен военен револвер, картечен револвер, пневматична пушка, газов револвер, револвер, 5000 лева, електронна везна, семена, гриндер /мелничка за смилане на марихуана/, компютри и флашки, както и 10,2 грама канабис в разнообразни опаковки.

Работата по следствието и документирането на незаконната активност на арестуваните продължава под наблюдението на прокуратурата в границите на формираното досъдебно произвеждане по чл.354 А, ал.1 от Наказателен кодекс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР