Задържането беше направено по рамките на закон и умерено, МВР

...
Задържането беше направено по рамките на закон и умерено, МВР
Коментари Харесай

Адв. Дерменджиев: МВР действаше в рамките на правомощията си при задържането на Борисов


Задържането беше направено по рамките на закон и умерено, Министерство на вътрешните работи действаше в границите на пълномощията си. Това разяснява ръководителят на Висшия адвокатски съвет Ивайло Дерменджиев след ареста на някогашния министър председател Бойко Борисов.

„ Министерство на вътрешните работи евентуално са очаквали да намерят доказателства и може и да са намерили. Но това е органът, който прави дейностите, с цел да достави прокуратурата с доказателства, тя очевидно е решила, че не са задоволителни “, добави той.

Според него юристът на Борисов има намерение апелират задържането като безпричинно, само че ще спре до такава степен.

„ Прокуратурата може да възобнови процеса, в случай че към този момент има свидетелски показания не сведения по линия на Васил Божков. Възможно е това да даде нов подтик, като въпреки всичко би трябвало да имаме поради, че европейската прокуратура се намесва въпреки всичко в много лимитирани случаи, като корист с европейски средства “, изясни той.

Адв. Дерменджиев обясни и че при задоволително доказателства прокуратурата преценя дали да образува авансово произвеждане и да влезе в процедурата, която е надлежно двумесечна.

Относно разпитването на Васил Божков прокуратурата обявиха, че имало процесуални спънки за разпита на очевидеца по делото, защото са налице спънки, които попречват това, сподели специалистът и разясни, че при предпочитание може да се огледа законът за изключителната епидемиологична конюнктура.

Вижте още във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР