Няма да има голяма разлика, нито нагоре, нито надолу в

...
Няма да има голяма разлика, нито нагоре, нито надолу в
Коментари Харесай

Очакванията за изпитите тази година: Резултатите ще са същите

Няма да има огромна разлика, нито нагоре, нито надолу в резултатите от изпитите – външно оценяване на учениците тази година. Това предвижда в изявление пред Асен Александров, ръководител на Съюза на шефовете в междинното обучение и шеф на столичното 51 СУ " Елисавета Багряна ".

" Най –малкото е, че изпитният формат не се е трансформирал значително, учениците също не са се трансформирали, просветителните подходи също. Така че ще чакаме резултати сходни не тези от предходната година ", счита шефът на софийското учебно заведение.

Според него е доста обикновено да се мисли, че ще се решат проблемите с опростяването на образователния материал.

" Едва ли методът е като се понижи това, което се учи и времето, което употребяват учениците да учат, и се понижат домашните работи. На процедура в новия век с цифровите технологии и ИИ, които трансформира напълно играта, ни дават достъп до цялото познание на света. Въпросът е да се научим и учениците, и учителите, по какъв начин да доближаваме тъкмо до тези детайли на човешкото познание, които са нужни да възпитаме тези качества, които ни трябват ", изясни Асен Александров.

В " Неделя 150 " той даде образец с тестванията ПИСА:

" Ние реализираме най-слабите резултати в Европа, не тъй като нашите възпитаници са по-глупави, а тъй като методът на държавно оценяване е радикално друг. Това е все едно ние готвим децата за съревнование на дълъг скок, а те ги изпитват на висок скок. Като международен стандарт и би трябвало да е по-добър от българския ".
И изясни, че в тестванията на ПИСА има едни и същи въпроси за децата от 16 страни.

" Не е значимо образователното наличие. Учениците би трябвало да отговорят въз основата на критическо мислене. Това би трябвало да развиваме. И не е значимо съответното образователно наличие, а то на какво ни учи ", предложи шефът на 51 СУ " Елисавета Багряна ".

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР