Задържаха рекордно количество цигари без бандерол на ГКПП Кулата, съобщават

...
Задържаха рекордно количество цигари без бандерол на ГКПП Кулата, съобщават
Коментари Харесай

Рекорд: Задържаха над 13 млн. къса цигари без бандерол на Кулата

Задържаха рекордно количество цигари без бандерол на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата ", оповестяват от Районната прокуратура в Благоевград. На 6 май, на входящо трасе на пункта, митнически чиновници селектирали за инспекция товарен автомобил с българска регистрация, идващ от Гърция. В транспортните документи пишело, че транспортираният товар е „ бягаща пътека и елементи “ за адресат в България.

Камионът имал гръцка митническа пломба, с което се целяло заблуждаване на проверяващите по отношение на стоката и режима, под който е сложена. При информация в осведомителната система инспекторите открили, че директната декларация за товара не е записана, т.е. подобен документ не съществува, заяви NOVA.

Извършената физическа инспекция посочила, че единствено дребна част от кашоните съдържат възглавници. В останалите били открити цигари без бандерол. Иззети са общо 13 300 000 къса или 665 000 кутии, разпределени в 1 330 кашона. Пазарната стойност на тютюневите произведения е 3 657 500 лева, като единствено дължимият данък възлиза на 2 364 075 лв..
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР