Задачата на нашето поколение е да помогне на Украйна да

...
Задачата на нашето поколение е да помогне на Украйна да
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен: Задачата на нашето поколение е да помогне на Украйна да се бори срещу агресията на Русия

Задачата на нашето потомство е да помогне на Украйна да се бори против експанзията на Русия, сподели ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пред Атинския конгрес за народна власт.

Говорейки в историческата Стоа на Аталос в Атина тъкмо под Акропола, фон дер Лайен направи паралели сред съпротивата на Украйна против нашествието на Русия и борбата при Саламин през 480 година пр.н.е., когато гърците побеждават нахлуващата персийска флота в стеснен проток.

„ За първи път в историята автокрацията нападна демокрацията и автокрацията се провали. За разлика от враговете си, гърците се бореха не за алчността на един човек, а за личната си независимост. Днес още веднъж една народна власт се бори за личното си оцеляване против експанзията на непозната автокрация “, добави още Урсула фон дер Лайен.

„ Атаката на Русия против Украйна е още една борба във война, която бушува от 25 века, войната на автокрацията против демокрацията и аз съм надълбоко уверена, че демокрацията ще надделее “, съобщи Урсула фон дер Лайен.

„ Задача на всяко потомство е да се бори за народна власт. Нашата задача на поколенията е да помогнем на украинците да се борят за правото си да дефинират бъдещето си. Наша задача е да защитим демокрациите от съветски шантаж и от намесата на автокрацията “, разяснява Урсула фон дер Лайен.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР