Зад сделката за ЧЕЗ седи сянката на българския премиер, за

...
Зад сделката за ЧЕЗ седи сянката на българския премиер, за
Коментари Харесай

Бивш член на КЕВР: Зад Гинка е сянката на Бойко Борисов

Зад договорката за ЧЕЗ седи сянката на българския министър председател, за съжаление”. Това съобщи пред бТВ енергийният специалист и някогашен член на Комисията за енергийно и водно контролиране Еленко Божков.
По думите му общото минало на Гинка Върбакова, нейните бизнес сътрудници и Бойко Борисов, там където е „ генезисът на бизнеса им”, сочи към това.
Скандалът с продажбата на ЧЕЗ ескалира през вчерашния ден, откакто министър председателят Бойко Борисов съобщи, че името му се свързва със договорката като част от проведена офанзива, която цели да смъкна държавното управление от власт.
„ Не одобрявам обстоятелството, че тази компания „ Инерком” желае да купи ЧЕЗ. Трудно е за приемане. Това значи, че зад това се крие друга собственост”, добавя Божков.
Той е безапелационен, че без знанието на премиера Борисов тази договорка няма по какъв начин да се случи, „ изключително като се има поради визитата на Андрей Бабиш”.
По думите му в чешкия вестник „ Лидове новини” преди визитата на Бабиш е оповестен материал, в който написа, че идното му посещаване у нас ще включва диалози за продажбата на ЧЕЗ с българския министър председател.
„ Най-простият метод да се спре тази договорка е една от банките да се откаже от гаранциите или положителните си планове, които е изразила с писмо. Край, пропада договорката. Това е най-простият и неусетен начин”, счита Божков.
„ Виждате кой седи зад Гинка Върбакова, това са едни скрити капитали. Появи се името на един притежател на офшорна компания, който е разказан доста добре и в „ Досиетата от рая”, сподели още енергийният специалист.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР