Забравете за холивудския трилър Змии в самолета, двама пътници в

...
Забравете за холивудския трилър Змии в самолета, двама пътници в
Коментари Харесай

С необичаен жив багаж във влак: Полицията издирва двойка, видяна с птицечовка

Забравете за холивудския трилър " Змии в самолета ", двама пасажери в Австралия са взели със себе си птицечовка във трен , съобщи Агенция Франс Прес. Полицията заяви, че търси двама души , видяни да се качват в крайградски трен с необикновен жив багаж - рядка дива птицечовка, завита в забрадка.

Те обявиха, че считат, че животинчето е било откраднато от естествената му среда в северния щат Куинсланд и приканиха за " навременното му връщане ".
 
Platypus taken on train sparks Australia police hunt
— BBC News (UK) (@BBCNews) " Загрижеността ни явно е обвързвана с благосъстоянието на това животно , като се има поради, че то е било извадено от естествената му среда ", съобщи пред кореспонденти изпълняващият длъжността полицейски контрольор на Куинсланд Скот Ноулс.

Властите се тормозят и за бъдещите осиновители на птицечовката - мъжките екземпляри имат отровни шпори, които предизвикват мъчителна болежка, когато се забият в човешка плът.

Снимки от видеонаблюдението от вторник демонстрират мъж по джапанки , който се разхожда по влакова платформа северно от Бризбейн, до момента в който държи на разположение животинчето - огромен колкото коте.

След това мъжът и неговата спътничка го увиват в забрадка, " потупват го и го демонстрират на други пасажери " , оповестяват от полицията.

Според законите за запазване на околната среда в Куинсланд вземането на " една или повече " птицечовки от дивата природа е нелегално, а оптималната санкция е 430 000 австралийски $ (288 000 щатски долара).

Със закърняла опашка като на бобър и човка като на патица, английските учени са си помислили, че са били излъгани, когато са видели първия образец на птицечовка в края на XVIII век.

Те произлизат от сладководните реки на Австралия и са част от рядка група бозайници, които снасят яйца.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР