Забранява се нарушаването на повърхността и целостта на крайбрежната плажна

...
Забранява се нарушаването на повърхността и целостта на крайбрежната плажна
Коментари Харесай

Забраниха изграждането на диги с тежка техника на плажовете в Бургаско

Забранява се нарушаването на повърхността и целостта на крайбрежната плажна линия, разпореди регионалният шеф на Бургас проф. Мария Нейкова.

Заповедта е издадена през днешния ден. С нея се не разрешава осъществяването на дейности, които нарушават повърхността и целостта на крайбрежната плажна линия. Повод за разпоредителните дейности са постъпилите в Областна администрация Бургас сигнали от жители за създаване на пясъчни насипи с тежка техника върху крайбрежната линия в териториалния обсег на Южното Черноморско крайбрежие, оповестиха от регионалната администрация.

Възлага се на РИОСВ-Бургас, Басейнова дирекция " Черноморски регион " и ОД на МВР-Бургас да правят инспекции и да реализират надзор за недопускане на действия, нарушаващи целостта на плажните линии.

В случай че се установи нарушение на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие и Закона за запазване на околната среда нарушителите ще бъдат глобени.

За информация на заинтригуваните лица заповедта е оповестена на интернет страницата на Областна администрация Бургас, а контролът по осъществяването й ще се реализира персонално от регионалния шеф.

По-рано тази седмица бе подаден сигнал, че верижна техника разкопава един от плажовете на Равда. Подобен сигнал за Несебър беше получен и предишния месец.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР