Заболяването протича в два етапа - първият е, когато се

...
Заболяването протича в два етапа - първият е, когато се
Коментари Харесай

Пулмологът д-р Ангелова развенча мита за пушачите и COVID-19 и предупреди...

Заболяването протича в два стадия - първият е, когато се заразява. Човек носи болестта няколко дни преди да развие признаци. Може да се усети сухота в гърлото и раздразнение. Това са признаци, на които човек може да не обърне внимание. Това съобщи пулмологът доктор София Ангелова в студиото на "Неделята на NOVA " по Нова тв.

Д-р Ангелова изясни, че някои претърпяват паник офанзиви посредством зной, който нарушава ритъма на дишането, само че не е обвързван с белия дроб. Много хора бъркат задуха от коронавирус с този вид зной.

"Има хора, при които към този момент се е развил възпалителния % и когато не е обзет целия бял дроб, няма зной. Хората отиват да се снимат и споделят, че имат пневмония. Това са неща за които не трябват медикаменти, а самообладание. Когато изменението обгръща по-голям % от белия дроб, се появява зной и тогава би трябвало да има лекуване ", добавя пулмологът.

"Основен метод за предотвратяване са съблюдаване на ограниченията - отдалеченост, дисциплинираност и стерилизация. Белият дроб обича антиоксидантите. Това са витамините А, B и C. Не би трябвало да се прекалява с витамин C. Хората, които имат ниски стойности на витамин D, прекарват по-тежко ковид ", сподели доктор Ангелова.

Тя бе безапелационна, че пушачите не боледуват по-малко от ковид, само че е потвърдено, че боледуват по-тежко и множеството пушачи попадат в интензивно поделение и умират.

"Сега е времето да откажете цигарите. Пушачите страдат от повече респираторни болести ", поучава специалистът.

"Мръсният въздух, с неговите токсични газове и частици, утежнява положението на хронично болните пациенти. Счита се, че когато падне мъгла има повече условия за разпространяване на ковид ", заключи тя.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР