Заболеваемостта от Covid-19 в Добричка област достигна 474.4 на 100

...
Заболеваемостта от Covid-19 в Добричка област достигна 474.4 на 100
Коментари Харесай

Десетки медици и педагози са сред новозаразените с COVID-19 в Добричко

Заболеваемостта от Covid-19 в Добричка област доближи 474.4 на 100 000 поданици на двуседмична база, като измежду новите инфектирани има десетки медици и учители, оповестяват от регионалния координационен щаб.

Само през последната седмица на ноември с позитивни проби за вируса са 22 души от медицинския личен състав - лекари, медицински сестри, санитари и други, съгласно систематизираните данни на Регионалната здравна ревизия. Заразени са и девет учители и двама помощник-възпитатели в системата на образованието.

В последните дни на отминалия месец под карантина са били сложени обособени групи деца и личен състав в детска градина "Знаме на мира " в Балчик, в детските градини с номера 7 и 27 и в детска ясла номер 5 в Добрич.

В изолираност са били и паралелки в ОУ "Христо Ботев ", ОУ "Хан Аспарух " и СУ "Леонардо да Винчи " в Добрич, допълват от щаба.



От РЗИ са издали наставления за стерилизация и метаморфоза на работата в Дома за хора с умствена назадничавост в село Българево, община Каварна, и в Дома за остарели хора в Балчик, където бяха установени случаи на Covid-19, показват от щаба.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР