Зъбната плака представлява онова жълто нещо, състоящо се от бактерии,

...
Зъбната плака представлява онова жълто нещо, състоящо се от бактерии,
Коментари Харесай

6 ефективни начина да премахнем зъбната плака по естествен път

Зъбната плака съставлява това жълто нещо, състоящо се от бактерии, което покрива част от зъбите ви. Със сигурност сте забелязали, че с времето плаката става все по-упорита и се втвърдява. Освен че вреди на здравето ви, тя основава неприятно впечатление у близките хора. В идващите редове ще научите по какъв начин да я елиминирате, употребявайки потвърдени във времето натурални средства.

Сода за самун

Сода за самун може да почисти плаката от зъбите много елементарно. Просто натопете влажна четка за зъби в сода за самун и нежно търкайте зъбите и венците. Добавете щипка сол за по-добър резултат.

Алое вера

В купичка комбинирайте половин чаша сода за самун, чаша вода и прибавете една чаена лъжичка гел от алое. По предпочитание може да добавите и няколко капки лимоново масло.

Разбъркайте сместа добре (ако е належащо прибавете още малко вода) и изплакнете устата си с нея. Правете този трик всеки ден или през ден, за реализиране на оптимално положителни резултати.

Портокалови кори

Портокаловите кори постоянно се употребяват като естествено избелващо средство за унищожаване на петна от зъбите. Освен това, веществото лимонов в портокаловите кори оказва помощ за унищожаване на плаката, без да навреди на емайла, а витамин С, съдържащо се в тях, оказва помощ за попречване на растежа на микроорганизми върху зъбите.

Разтрийте свежи портокалови кори непосредствено върху зъбите и венците преди лягане. Изплакнете на идната заран. Повторете, в случай че е належащо, с цел да запазите зъбите си чисти и бели.

Ако не разполагате с пресни портокалови кори, можете да употребявате изсушена портокалова кора на прахуляк.

Сусамови семена

Сдъвчете шепа сусамови семена, без да ги поглъщате. Почистете зъбите с четка, с цел да премахнете остатъците от приложимост на лечебното средство. Сусамовите семена работят като натурален ексфолиант. Те почистват и полират зъбите, като дружно с това отстраняват зъбния камък.

Кислородна вода

Да, това е страховит метод за унищожаване на зъбен камък от устата ви. Вземете 3 супени лъжици кислородна вода  3 % и ги излейте в чаша вода. Жабуркайте водата в устата.

Бананови кори

Разтъркайте нежно зъбите си благодарение на вътрешната бяла част на кората в продължение на 2-3 минути, а по-късно изплакнете с вода. Правете този трик постоянно, за поддържането на добра джука хигиена.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР