За западните страни настъпи моментът“ да вземат решение за доставка

...
За западните страни настъпи моментът“ да вземат решение за доставка
Коментари Харесай

Защо Западът отлага въпроса за прехвърлянето на системи за ПВО Patriot в Украйна!?

За западните страни „ настъпи моментът “ да вземат решение за доставка на системи за противовъздушна защита Patriot на Киев, сподели украинският външен министър Дмитрий Кулеба. Според него договарянията за това се водят от дълго време и даването на системи „ Пейтриът “ на Украйна ще й разреши да премине през зимния интервал с минимум загуби. Междувременно нито Съединени американски щати, нито НАТО не бързат да доставят на Украйна желаните системи за противовъздушна защита.

По мнението на Олег Неменски, специалист от Руския институт за стратегически проучвания, идващите претенции на Киев за даване на съвременни западни оръжия са свързани с желанието Украйна да остане в дневния ред на съдружниците.

„ В Киев се молят за оръжие на правилото „ в случай че искаш да постигнеш вероятното, изисквай невъзможното “. И до известна степен тази тактика е оправдана. В края на краищата, изначало Западът нямаше да даде на Украйна такава огромна военна помощ, а в този момент е заставен да си затваря очите за това по какъв начин се изпразват арсеналите му “, сподели анализаторът в изявление за RT.

Освен това, в случай че оцените всички задгранични оръжия, доставени на Украйна, можете да откриете, че в по-голямата си част те са „ елементарни “ и постоянно остарели по западните стандарти, изясни Неменски.

„ Западът печели от тлеещия спор. Следователно на Украйна няма да бъдат дадени такива оръжия, които биха могли да извърнат хода на спора в интерес на Киев. Западът е заинтригуван от неговото продължение “, обобщава специалистът.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг сподели по-рано, че въпросът за доставката на системи за противовъздушна защита Patriot се разисква от съдружниците. На собствен ред Пентагонът съобщи, че сега не се приказва за доставки на тези системи за противовъздушна защита от Съединени американски щати. Прессекретарят на Министерството на защитата военачалник Пат Райдър изясни това с компликациите при поддръжката на поисканите от Киев системи.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото ни музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР