За загадъчни светлини в небето съобщаваха българи от различни части

...
За загадъчни светлини в небето съобщаваха българи от различни части
Коментари Харесай

Странните светлини над България не били от извънземни, загадката е разкрита, а причината е...

За загадъчни светлини в небето съобщаваха българи от разнообразни елементи на страната. Причината е разкрита.

26 декември, 5:30 ч. сутринта. Жителят на Дулово Сезер Нихат пътува към у дома. Изведнъж вниманието му е привлечено от ярка светлина в небето. Той съумява да направи три фотоси на явлението, оповестява bTV.

„ Топка, която беше доста ярка, като ЛЕД осветяване, а като опашка - газообразно вещество, пушек. Чудехме се какво е това и в границите на 10 минути стартира да се разпръсква по небето”, описа Сезер Нихат.

 загадъчни светлини - ракета
Снимка: Аз, репортерът, bTV

Светлините са снимани от Русия, Турция, Румъния, Полша и Унгария.

Няколко часа по-късно съветското министерство на защитата заяви, че ракетните войски със стратегическо предопределение са провели пробно изстрелване на междуконтиненталната балистична ракета " Топол-М ".

Именно нейния полет са следили Сезер и останалите очевидци в съвсем цяла Източна Европа.
 светлини от балистична ракета
„ При влизане в плътните пластове на атмосферата, скоростта й е към 5 километра в секунда. При това състояние към корпуса на бойната глава се получава плазмен облак. И тъкмо този плазмен облак хората виждат и смятат, че това е НЛО”, сподели о.з. полк. доцент Гергин Гергинов.

Ракетата " Топол М " или на български " Топола ", е стартирала и се е приземила на съветска територия. Затова военното министерство на Русия не е задължено да осведоми други страни за пробния полет.

„ Трасето е външно и няма никаква заплаха нито за хората, нито за другите държави”, изясни о.з. полк. доцент Гергин Гергинов.

На 22 декември тези фрагменти на светещо НЛО станаха шлагер в обществените мрежи.

Собственикът на „ СпейсЕкс” Илон Мъск го разгласява в „ Туитър” със заглавие " Ядрено извънземно НЛО от Северна Корея ".

Това в действителност е отделянето на другите степени от ракетата „ Фалкън 9”.

Потребителите схванаха шегата на милиардера, само че очевидно не всички, тъй като ден по-късно Мъск написа: " Опасявам се, че множеството хора в действителност са помислили това за извънземни... "

Междуконтиненталните балистични ракети се изстрелват отвесно. След това те се насочват под ъгъл от почти 45 градуса по отношение на земната повърхнина. Могат да доближат височина от над 1000 километра, по тази причина светлината им се следи от територията на няколко страни.

Възможно е тези наблюдения да зачестят, тъй като Русия планува през 2018 година да усили пробните изстрелвания.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР