За ясната видимост пред шофьора има важна причина - повишената

...
За ясната видимост пред шофьора има важна причина - повишената
Коментари Харесай

Добрите чистачки са важни за ясна видимост през предното стъкло

За ясната видимост пред водача има значима причина - нарасналата сигурност и чистачките на предното стъкло би трябвало да се погрижат за нея при неприятно време. Те са част от и имат от огромно значение за пътната сигурност. Счупените или износени чистачки на предното стъкло носят висок риск в тази посока. Във федералната република при главен обзор, инспекторът може да откаже стикера за преминат обзор заради дефектни чистачки на предното стъкло.

Затова притежателите на коли би трябвало внимат за функционалността на чистачките на автомобила си. Ако към този момент не обезпечават явен аспект или в случай че се появяват линии по стъклото при работата им би трябвало да се употребяват нови пера на чистачките. Експертите поучават, че е по-добре да сменяте гумените ленти по-често, в сравнение с рядко или в никакъв случай. Защото даже при „ естествен “ дъжд дефектните чистачки на предното стъкло работят по противен - гледката на лидера от време на време е толкоз мощно нарушена, че рискът от случай се усилва доста.

Още по-зле става през тъмния сезон, когато нечистотия, сол, сняг и лед също се отсрочват върху предното стъкло. Тогава чистачките би трябвало да работят най-добре, с цел да изчистят зрителното поле. Ако гумичките на чистачките са износени, те към този момент не могат да си правят работата, основават линии и понижават видимостта, изключително когато е мокро. Освен това в тъмното отблясъците от насрещните транспортни средства се усилват до точката на заслепяване за няколко секунди по време на шофиране.

Най-големите врагове на перата на чистачките са доста високите температури и мощните температурни съмнения, UV лъчите на слънцето, мръсотията по предното стъкло и налепените по него останки от инсекти. Въздействието на времето прави деликатните гуми на перата на чистачките нежни и порести, а по краищата на избърсване се появяват пукнатини, които по-късно предизвикват досадни линии. Подобни следи се предизвикват и от мръсни прозорци. Още по-вредно и напряко нездравословно за чистачката на предното стъкло е да се употребява като стъргалка за лед.

Така наречените “домашни ” средства като денатуриран алкохол във водата за чистачките като различен антифриз нападат сензитивните ръбчета на чистачките и ги вършат нежни. Между другото, остатъците от измиването на автомобила по предното стъкло също могат да се окажат нездравословни за гумите на чистачките на предното стъкло, да вземем за пример в случай че автомобилът е бил третиран с восък или боята е била запечатана.

И какво друго можете да извършите, с цел да устоят по-дълго чистачките на предното стъкло? На първо място е постоянното разчистване на предното стъкло. В същото време чистачките също би трябвало да се почистват и деликатно да се освобождават от всевъзможни замърсявания. Определено може да се употребява почистващ препарат за стъкло. Не би трябвало обаче течноста да стига до сензитивните гуми на чистачките, с цел да не ги повреди. Ако перата на чистачките са доста нечисти, налепът може да бъде деликатно отхвърлен с влажна забрадка. Дори след посещаване на автомивка е целесъобразно да отстранявате почистващите препарати от чистачките с влажна забрадка от микрофибър или специфична забрадка за разчистване.

Но даже и при най-хубава грижа идва моментът за промяна на чистачките. Това би трябвало да става по-рано, в сравнение с късно. Специалистите поучават да не гледате цената, когато купувате нови чистачки, а качеството. Изводът е, че това се изплаща, тъй като висококачествените артикули нормално устоят по-дълго от евтините следвайки поговорката - “Не съм задоволително богат с цел да закупувам евтини неща... ” А по-добрите обезпечават и по-добра видимост...
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР