За втори пореден турнир от Големия шлем първата ни ракета

...
За втори пореден турнир от Големия шлем първата ни ракета
Коментари Харесай

Григор Димитров започва на US Open срещу Стив Джонсън

За втори следващ шампионат от Големия шлем първата ни ракета Григор Димитров ще има за противник в първия кръг американеца Стив Джонсън.

Преди два месеца жребият ги събра в първия кръг на Уимбълдън, а в този момент ориста отреди двамата още веднъж да се срещнат и на старта на US Open.

Това значи, че Димитров ще има късмет да се реваншира за загубата си от този противник в Лондон, когато българинът завоюва първия сет против Джонсън, само че след това получи контузия и се наложи да се откаже.

Вчера рано сутринта сходна обстановка още веднъж сполетя Григор, който бе заставен да се откаже против Доминик Тийм в мач от втория кръг на шампионата в Уинстън-Сейлъм. Все отново най-хубавият ни тенисист увери, че ще бъде подготвен за началото на US Open.

Ако отстрани Стив Джонсън, то във втория кръг Григор Димитров, подложен под №17 в шампионата, ще се изправи против различен американец в лицето на Брендън Накашима или квалификант. В третия кръг пък е вероятен дуел против №11 в схемата Яник Синер.

Жребият прати Димитров в половината на втория подложен Рафаел Надал, който ще започва с мач против Ринджи Хиджиката, който взе участие с " уайлкард ". Българинът обаче може да срещне Матадора чак във етапа на полуфиналите. В тази половина на схемата е и третият подложен Карлос Алкарас, който в първия кръг ще срещне аржентинеца Себастиан Баес.

Световният №1 и настоящ първенец в шампионата Даниил Медведев пък стартира против американеца Стефан Козлов. В тази половина на схемата е още и Стефанос Циципас, който в първия си дуел ще играе против квалификант.

Големият отсъстващ на тазгодишния US Open пък ще бъде Новак Джокович, който броени часове преди жребия заяви, че ще пропусне конкуренцията в Ню Йорк. Причината се крие във обстоятелството, че сърбинът не е имунизиран против COVID-19, което не му разрешава да влезе на територията на Съединени американски щати.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР