За втори път в рамките на седмица се наложи да

...
За втори път в рамките на седмица се наложи да
Коментари Харесай

Следобедните новини от Южна България на 25.01.2023 г.

За повторно в границите на седмица се наложи да изтеглят служащи отфабрика в Чепеларе, след пораждане на пожар. Последният случай е от тази нощ. Сигналът за пожара е получен в 00.20 ч. на телефон 112. Пристигналите на място огнеборци открили, че гори аспирация във фабрика. Незабавно били изведени от пространствата 30 души, които били нощна промяна. Произшествието е посетено и ликвидирано от екипи на РСПБЗН – Чепеларе, а хипотетичната причина е техническа нередовност в оборудването. Миналата сряда още веднъж се наложи извеждането на дежурната промяна поради пожар в бункер с аспирация за отпадни артикули.

==============================

Разяснителна среща за новата стратегия за енергийна успеваемост на постройките ще се организира довечера от 17:00 часа в Община Ракитово. Целта на полемиката е жителите да получат повече информация за това по какъв начин да аплайват за финансиране. Експерти ще напомнят главните критерии към претендентите - да са регистрирани сдружения на етажната благосъстоятелност, постройките да са строени преди 26 април 1999 година, в тях да има по четири или повече независими обекта, които да са на двама или повече притежатели. Проектите за саниране ще се одобряват в Община Ракитово до 10 май.

===============================

Доброволци, помогнали на десетки хора, получиха премия от Общинa Пазарджик. Тримата мъже са основатели наинициативата “Добро сърце “, която набира все по-голяма известност. Георги Панушев, Георги Недялков и Георги Янакиев получиха от кмета на Пазарджик Тодор Попов грамоти и подаръчни ваучери на стойност 200 лева по стратегия " Граждански подтик ". Инициативата сега работи в помощ на небогати и нуждаещи се от поддръжка. Кметът на града се ангажира Община Пазарджик да им партнира и спомага постоянно, когато е належащо обезпечаването на характерен превоз, транспортиране на боклуци или други действия, изискващи по-голям механически потенциал.

============================

Картините " От ателието " на известния художник Кольо Мишев заживяха собствен живот пред аудитория в Градската художествена изложба в Пловдив. Едноименната галерия откри шефът на галерията Красимир Линков, който означи, че с художникът се поддържа връзка леко, само че неговото изкуство изисква размисъл. В един от обичаните художествени облици на Мишев - кораба, изкуствоведът видя покана за пътешестване към света на фантазиите. Художникът обясни, че корабът е знак на живота. А животът би трябвало да е равноценен на независимост. Изложбата беше посетена от представители на Държавния културен институт към българския министър на външните работи, които обмислят да включат създателя в програмата „ Балкански разговори “. Кольо Мишев е роден в град Струмица в районен съд Македония, приключил е Художествената академия в Скопие и е изявен създател както в родината си, по този начин и в България. Изложбата " От ателието " може да се прегледа на първия етаж етаж в Залите за краткотрайни експозиции на ул. " Княз Александър I " №15 в Пловдив до 24-ти февруари.

===============================

Предложение за обезпечаване на в допълнение финансиране за довършването на стадион „ Христо Ботев “ ще внесе на идната сесия на Общинския съвет на 9 февруари кметът на Пловдив Здравко Димитров. Целта е да се довърши напълно козирката и покритието ѝ плюс фасадата на естрада " А ", оповестиха от локалната администрация. Възложено е на дирекция " Строителство и вложения " да изготви количествено-стойностни сметки за нужните за задачата средства. „ Държа на цялостна бистрота при разходването на средствата за Колежа “, съобщи Здравко Димитров.

=================================

Приключиха ремонтът и реконструкцията на метода към Монумента „ Света Богородица “ в Хасково с публична заключителна гала през днешния ден. От общината регистрираха осъществяването на плана на стойност 1 328 477 лева От тях безвъзмездната финансова помощ от Европейски фонд за районно развиване е 864 829 лева, а съфинансирането от националния бюджет е 152 617 лева Собственият принос на община Хасково е 311 030 лева Проектът започва на 13.10.2020 година Днес кметът Станислав Дечев разяснява, че това е един от най-трудно изпълнените планове в Хасково. Новият зелен ъгъл за отдих в Хасково бе осветлен от отец Никола, а лентата на обекта прерязаха кметът Станислав Дечев и Калин Манолов-представител на фирмата-изпълнител.

=======================

За утежняване на метеорологичната конюнктура в община Асеновград предизвестяват от локалната администрация. Утре и в петък се чака доста намаление на температурите, а плануваните значителни превалявания от дъжд да преминат в тежък влажен сняг. От община Асеновград ще следят положението на пътната инфраструктура за обезпечаване на проходимостта на пътищата в района и за навреме отзоваване на спешни обстановки. Ще продължи и мониторингът за равнището на водите в реките и язовирите. От локалната администрация приканват всички да алармират на незабавния телефон 112, в случай че станат очевидци на бедствия и произшествия.

Информации на Искра Койчева, Тина Соколова, Живка Тодорова и Адриан Кулев
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР