За втора поредна година в германския град Кобленц се провежда

...
За втора поредна година в германския град Кобленц се провежда
Коментари Харесай

Българи в чужбина помагат на нуждаещи се деца от Видин

За втора поредна година в немския град Кобленц се организира дарителска акция в помощ на нуждаещи се деца от Видин и района. В Кобленц живеят и работят над 500 фамилии от видинския квартал „ Нов път”. Всички те работят и децата им вървят учебно заведение.
Младите запалянковци от „ Ангалутне” са основатели на събирането на дарения за събратята им, които живеят във Видин. В превод името на организацията значи „ Напредничави”. Миналата година в границите на „ Коледата на Ангалутне” 75 деца от Видин получават топли облекла, зимни якета и нови обувки.
В акцията се включва и 10-годишният Кристофър Борисов. Негова картина се продава онлайн и парите отиват в помощ на децата.
Кампанията, както и всички останали действия, се разискват онлайн във Фейсбук. Освен роми от Видин, донори в акцията са и българи и германци.
Тази година средствата, събрани от 18 града в цяла Европа, са 3073 евро. Екипът на организацията от Видин изготвя описи с нуждаещите се деца. След това ще се купят облекла, които ще бъдат раздадени на специфична гала в града.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР