За втора поредна година Народният театър Иван Вазов“ стартира инициативата

...
За втора поредна година Народният театър Иван Вазов“ стартира инициативата
Коментари Харесай

Театър под звездите за любителите на сценични изкуства

За втора поредна година Народният спектакъл „ Иван Вазов “ започва самодейността си „ Театър пред театъра “. Любителите на театралните изкуства ще могат да се насладят на неповторимо прекарване – да следят обичаните си артисти и театрални постановки под звездите на нощна София, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Инициативата ще се организира на открита сцена, издигната в пространството пред постройката на театъра и ще продължи от 30 юни до 8 юли. В програмата са включени девет спектакъла, а началото ще бъде обещано през днешния ден, от 21.30 часа, с концерт-спектакъла „ България –земя благословена “, в който вземат участие артисти и артисти, режисирани от Борис Радев.

„ В спектакъла са синтезирани доста сфери на изкуството. Има спектакъл, има танц, има жива музика, има хор. Ние сме в ролята си на танцьори и заемаме две съществени функции в спектакъла “, описа Петя Колева от балет „ Арабеск “. Нейният сътрудник в танците, само че и в живота – Стефан Вучов добавя, че публиката я чака освен нещо ново и вдъхновяващо, само че и доста занимателни актьорски етюди.

За всеки усет има по нещо – преплитат се стихове, музика и танц, а специфичното присъединяване на отбор „ Българе “ прави преживяването неповторимо.

„ Когато вдигнеш летвата високо, по-късно би трябвало да я прескочиш, само че без да я събориш “, счита ръководителят Маркетинг и връзки на театъра Катя Попчева, която изрази вълнението на целия екип, работил върху реализацията на самодейността.

Достъпът до събитието, което е част от програмата за финала на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, е свободен, само че искащите би трябвало да се снабдят с покана от касите на театъра.

Освен с богата стратегия, „ Театър пред театъра “ впечатлява и със своята сцена. „ Трибуната събира 1127 души, които могат от една доста комфортна позиция, където и да седнат, да следят представленията. Тази година трибуната е по-ниска и по-полегата от миналогодишната. Няма рискови височини. Това го споделям, с цел да нямат терзания хората. Сцената също е огромна – необятна е 12 метра и е дълбока 14 метра. Изключително функционална е и считам, че ще се получат доста хубави представления навън “, описа още Катя Попчева.

На 1 и 2 юли феновете ще могат да видят хитовия театър „ Калигула ” с номинирания за премията „ Аскеер ” Деян Донков. Представлението ще се играе със надписи на британски език, с цел да даде благоприятни условия и на задграничните поданици и посетители на София да се насладят на осъществяването на актьорите, режисирани от Диана Добрева.

На 4 и 5 юли Народният спектакъл кани феновете на различен собствен шлагер навън – „ Животът е прелестен ” на режисьора Александър Морфов. На 6 юли на откритата сцена ще се играе „ Сако от велур ” на режисьора Бойко Богданов.

За първи път в историята на „ Театър пред театъра “ отваря алегорично вратите си и за гостуващи театри. Началото е с Театър „ София “, който ще покаже собствен театър на 3 юли. На 7 юли пък Театър „ Българска войска “ ще означи на сцената под звездите стотното зрелище на „ Швейк ”. На 8 юли театърът кани феновете на „ Опит за хвърчене ” от Йордан Радичков. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР