За всички превозни средства е затворен троянския проход. Причината -

...
За всички превозни средства е затворен троянския проход. Причината -
Коментари Харесай

Код: Зима. Снегът затвори Троянския проход. Движението в страната - затруднено

За всички транспортни средства е затворен троянския проход. Причината - изобилните снеговалежи, бурния вятър и ниската видимост. Остава усложнена ситуацията и по останалите сектори от пътната мрежа в страната.
1320 снегопочистващи машини са обработвали през нощта пътищата от републиканска пътна мрежа, с цел да се обезпечи безвредно пътешестване на водачите. От Агенция “Пътна инфраструктура” приканват водачите да карат с нараснало внимание и добре готови за зимни условия.

Тежкотоварните коли наложително да се движат с вериги.

Временно е лимитирано придвижването за камиони над 12 тона по Автомагистрала “Хемус” край София. Забрана има и в проходите “Превала”, “Рожен” и по пътя Девин-Михалково. Спряно е придвижването по пътя Ботевград – Мездра, по пътя от Търговище до пътен възел “Коритна “, както и по пътя от разклона за Бяла до пътен възел “Коритна “.

За разчистване е лимитирано прекосяването на всички коли по пътя Аксаковска гледка – Кичево, на територията на област Варна, както и по пътя Балчик – Албена и пътя Аксаковска гледка – Кичево.

Поради снеговалеж и навявания е спряно прекосяването на всички МПС по пътя Шумен – Каолиново в сектора сред селата Златна равнища и Войвода. Трафикът се пренасочва по обходен маршрут: в посока Шумен – по път III-701, а в противоположна посока по път Шумен – с. Златна равнища и път III-2007 до Каолиново, осведомят още от АПИ.

По-рано през днешния ден бе обявено и за лека злополука с пътнически рейс на пътя Русе-Бяла. При случая няма потърпевши.

За през днешния ден е избран оранжев код за евентуално рисково време, снеговалежи и вятър в 9 области: Силистра, Добрич, Разград, Търговище, Варна, Шумен, Сливен, Бургас и Ямбол. В областите Русе, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Стара Загора, Хасково и Кърджали е избран жълт код за снеговалеж и плевел вятър.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР