На 7 декември 2023 г. Народното събрание прие промени в

...
На 7 декември 2023 г. Народното събрание прие промени в
Коментари Харесай

Еврокомисията е против данъчните облекчения за земеделски стопани

На 7 декември 2023 година Народното събрание одобри промени в Закона за налозите върху приходите на физическите лица, а точно тези, регистрирани като аграрни стопани,които са получили дотация или друго подкрепяне, могат да употребяват данъчно облекчение, като понижат сумата от годишната си данъчна основа с размера на получените дотации, само че с не повече от 100 000 лв..

 

Според Европейска комисия сходна мярка води до изборно преимущество, което би довело до използването на разпоредбите за държавна помощ, показва земеделският министър.

 

Освен това физическите лица, които правят стопанска активност, могат да бъдат квалифицирани като предприятия, попадащи в обсега на контрола върху държавната помощ, излиза наяве от отговора на Европейска комисия. Комисията прави извод, че мярката е ориентирана към дребни производители – физически лица и предлага като вид да се прегледа потреблението на разпоредбите по „ де минимис “.

Земеделското министерство е уведомило Министерство на финансите за мнението на Европейска комисия и се разискват благоприятни условия за използването на подобен вид данъчно облекчение за аграрни стопани – физически лица.

 

Припомняме, че над 50 000 земеделци получиха близо 300 млн. лв. по " украинската помощ "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР