За утре, 19 октомври, е планирана и среща между министрите

...
За утре, 19 октомври, е планирана и среща между министрите
Коментари Харесай

МЗ иска да се ускори изграждането на Държавна детска болница

За на следващия ден, 19 октомври, е планувана и среща сред министрите на опазването на здравето и на районното развиване и благоустройството, за ускорение на процеса по утвърждението на подобаващия терен.

 

В началото на идната седмица в Министерството на здравеопазването ще се събере и екип, в който с изключение на министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев и отрасловите заместник-министри, ще бъдат поканени да се включат и шефът на СБАЛДБ „ Проф. доктор Иван Митев ” доктор Благомир Здравков, проф. Иван Литвиненко, както и представители на неправителствени организации.

 

Целта на стартирането на тези диалози е да се обсъдят стъпките, които би трябвало да бъдат подхванати, с цел да може планът да бъде осъществен действително, след дългите години на отсрочване, и то в оптимално къс период.

 

Междувременно от страна на Министерството на здравеопазването са дадени ясни инструкции към управлението на „ Здравна капиталова компания за детска болница “ ЕАД по какъв начин да се работи, с цел да бъдат ускорени работата и процесите по одобряването на терен и техническо задание за планиране и строителство на новата държавна МБАЛ за деца. Вече е събрана информация и са прегледани всички препоръчани досега разновидности за парцели, подобаващи за строителство с посочената цел.

 

Съветът на шефовете на държавното сдружение е претрупан с подготовката на план на нужната конструкция на бъдещата държавна детска болница, въз основа на която надлежно ще бъде направено заданието за планиране и строителство и ще бъде определен теренът с най-подходящо местонахождение и инфраструктурни характерности.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР