За украинската армия става все по-трудно да си връща територия

...
За украинската армия става все по-трудно да си връща територия
Коментари Харесай

Руската армия се учи от грешките си, очаква се промяна в развоя на войната

За украинската войска става все по-трудно да си връща територия от съветските сили, които се укрепват и се учат от грешките си, заобикаляйки рисковани настъпления. Според публични представители на Съединени американски щати, украинската войска - със забележителната поддръжка на Съединени американски щати, си е осигурила превес против руснаците, отблъснала е офанзивата и е възстановила единствената районна столица, която руснаците са завладяли.

Очаква се обаче развоят на войната да се промени, защото съветската войска се укрепва и придвижва подкрепления към фронтовата линия. Тези фактори ускоряват сюжета за патова обстановка през втората година на войната, написа в собствен коментар " Ню Йорк Таймс ".

" За Украйна е доста по-лесно да пази територията, която владее, и да заобикаля настъпателната тактика. Трябва да предоставим на украинците съоръжение и образование, с цел да създадат това ", отбелязва Евелин Фаркас, някогашен чиновник на Пентагона и специалист по Русия. 

Въпреки че украинската войска непрекъснато се оказва по-ефективна от съветската, украинските публични лица предизвестяват за риска от огромна съветска атака. Западните анализатори обаче упорстват, че сега Русия не разполага с нужните войски за сходна интервенция.

Украинските сили се концентрират повече навътре в Херсонска област, като американски представители настояват, че Киев няма да нахлуе в Крим, а вместо това ще избере саботажни интервенции като тази на Керченския мост. Украинците считат, че в случай че понижат натиска на южния фронт, съветската войска ще се възползва от опцията да трансферира сили към други, по-слабо предпазени фронтове. 

Украйна остава подвластна от американското разузнаване, което показва най-слабите места на съветската войска. Американски чиновници обаче считат, че Кремъл се учи от грешките си на бойното поле, dnes.bg. Путин назначи нов командващ на съветските сили, военачалник Сергей Суровикин, който управлява комплицирани интервенции по-ефективно от своите прародители. 

През последните седмици украинските публични лица признават, че въздушните удари против снабдителните им линии са се засилили, което е довело до увеличение на жертвите измежду украинските военни. В момента съветската войска копае окопи и построява укрепления на стратегически точки. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР