За трети път Монтана се включва в нощта на литературата.

...
За трети път Монтана се включва в нощта на литературата.
Коментари Харесай

Кметът на Монтана ще чете откъси от книги в Нощта на литературата

За трети път Монтана се включва в нощта на литературата. На 7 септември от 18 ч. на три места в града ще има четения на фрагменти от произведения на модерни европейски и български създатели, заяви Нели Василева от отдел „ Култура “ на община Монтана.
Откъсите ще четат известни локални персони. Кметът на града Златко Живков ще показа в залата на Регионалния исторически музей фрагменти от „ Сладостта на живота “ от австрийския публицист Паулус Хохгатерер. Председателят на общинския съвет в Монтана Иво Иванов ще показа фрагмент от „ Междинно кацане “ на чешкия създател Матей Хоржава в залата на библиотека „ Гео Милев ”. В четенията ще вземат участие още Ани Стаменова -  състезател от националния тим на България по парашутизъм и вицепрезидент на Международната федерация по въздушни спортове, ръководителят на локалното читалище „ Разум “ Светослав Боцев, общински съветници, предприемачи, банкери и така нататък Те ще четат пред публиката фрагменти от произведения на писатели от Полша, Швейцария, Белгия, Италия и България.
Организатори на събитието в Монтана са общината, библиотеката и музея, а в народен мащаб посолства на разнообразни европейски страни и културни институти.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР