За тези, които обичат да се вслушват в съветите на

...
За тези, които обичат да се вслушват в съветите на
Коментари Харесай

10 растения, които прогонват мъжа от дома според Фън Шуй

За тези, които обичат да се вслушват в препоръките на Фън Шуй и да извършват заръките на тази обичайната процедура от Древен Китай за аранжиране на дома за хармонизиране на силата, привличане на щастието и шанса, е добре да нададат ухо и за още някое и друго напътствие, обвързвано с любовния живот. В случая става въпрос за тези растения, които могат да се окажат провинен по неведоми аргументи за прогонването на мъжа от вкъщи.

Бръшлян



Да, това превъзходно увивно растение, чиито тъмнозелени листа блестят като лакирани, красиво оплитайки се по стените, има и подлата мощ да прогонва мъжете от всеки дом, украсен с него. Подобно вдъхновяващо лъчение има и миртовото дърво, с което умерено може да замените бръшляна, в случай че не желаете да се сбогувате вечно с по-силната си половинка. Смята се, че миртовото дърво укрепва фамилните връзки.

Що се отнася до бръшляна, в случай че климатът разрешава, по-добре е да го засадите отвън къщата, тогава той ще отбрани дома ви. Покрита с бръшлян веранда или беседка е ще влее великолепие и хубост.

Кактус



Някои кактуси, даже с формата си, като че ли се пробват да загатнат, че са подготвени да се състезават с мъжете. Именно това безочливо самочувствие смущава представителите на мощната половина на човечеството.

Фън Шуй горещо предлага на мястото на кактуса да сложите бамбук? Освен това е другоземен и знае по какъв начин да преобразува неприятната сила в добра.

Папрат



От незапомнени времена това растение се свързва в приказки и страшни истории за зли духове. Фън Шуй споделя: Мястото на папратта е в блатото. А в човешкото жилище това растение, което всмуква О2 и отделя въглероден диоксид, единствено може да лишава от силата ви. Що се отнася до мъжа, той ще се усеща постоянно в неприятно въодушевление, латентен, приспивен, до момента в който в един миг осъзнае, че в този дома се усеща тъжно и потиснато.

Лимоновото дърво обаче е превъзходен замесник на папрата. той ще направи вашия сателит пресен и жизнеспособен!

Дифенбахия



Този вечнозелен гражданин на тропиците с разпръснати пъстри листа получава името си в чест на австрийския градинар Йозеф Дифенбах. В избран миг от живота си той е основен градинар в Императорските градини във Виена, което значи, че надалеч не е бил простак! Но сигурно се знае, че дифенбахията е отровна, а съгласно Фън Шуй изборът му да бъде комплициран в границите на затворено помещение не е изключително добър.

Вместо към рисковата дифенбахия насочете вниманието си към не по-малко красивата маранта – тя също има изящни декоративни листа, а в това време оказва помощ на грижовния си притежател да забогатее.

Хоя



Хоята е известна още и под името восъчен бръшлян. Растението е пълзящо, увивно и катерещо се растение. То работи на мъжете леко стресиращо в моменти, когато се появи изведнъж на непредвидени за него места.

Чудесна алтернитава на хоята е сансевиерията - като се изключи че ще задържи обичания човеко до вас, това растение ще бъде ваш правилен сателит в битката за персонално благополучие. Освен това той оказва помощ на мъжа да направи кариера. А в родината на сансевиерията - Африка, даже се вършат въжета от ттова растение. С такова въже можете вечно да вържете брачна половинка си към себе си.

Монстера



Монстера е същинско растително страшилище - то е тип лиана, която може да доближи до големи размери. Това грандиозно растение не се предлага за развъждане в дома. То обича горещия и мокър тропически климат и е мъчно да се съхранява в елементарен апартамент. А мъжете несъмнено не желаят да живеят в апартамент с парещ, мокър климат. Следователно, или чудовището, или мъжа - избирайте.

Като опция, можете да го замените с фикус, който ще доближи още веднъж до огромен, само че допустим размер. Фикусът се счита за знак на домашния уют. Освен това съгласно Фън Шуй притегля „ щъркела “, който носи деца в къщата.

Декоративен кипарис



Всичко би било прелестно, в случай че иглолистните растения не се възприемаха като източник на отрицателна сила. Освен това иглолистните дървета постоянно са били свързани с гробището. Самите мъже даже няма да схванат за какво ненадейно са били нападнати от потиснатост. Ще си помислят, че е отговорна брачната половинка, без да имат ни най-малка визия, че за неприятното им въодушевление провинен е декоративният кипарис.

Обърнете внимание на архизона - очарователно растение, което е известно и под названието Дърво на любовта.

Ардизия



Наричат я още японска офика. Ардизията е растение с красиви червени плодчета като коралови мъниста. Наричат я обаче още и "вдовишко дърво ". Често се засажда на гробовете на мъже, умряли млади.

Вместо ардизия вземете си коледна звезда – това растение ще ви помогне да хармонизирате връзките си.

Тръстика



Колкото и елегантно да стоят тези фини растения, Фън Шуй поучава да седите надалеч от тях. Не забравяйте и за подозриталния генезис на растението. Родното му място е богата на жаби крайбрежна речна вода. Поставени вкъщи, е допустимо да станат причина за фамилни раздори, кавги, потиснатост, даже да провокират преждевременна напреднала възраст. Не забравяйте още, че нейните кафяви кадифени връхчета изсъхват и изпускат пух във въздуха на стаята, който може да провокира в стаята алергични реакции.

Вземете си по-добри теменужки, оставете ги да цъфтят и те ще ви донесат благоденствие.

Хибискус



Китайската роза не се предлага да се слага в стаите на неомъжени девойки, с цел да не облъсне ухажорите. В индуистката философия това цвете се смята за обичаното растение на богинята Кали, настойничката на гибелта и разрушението.

Заменете хибискуса с орхидея. Тези красиви цветя обилно споделят мощната си сила с господарката на къщата, придавайки ѝ страст, хубост и прелест. Цъфтящите орхидеи оказват помощ за подсилване на зараждащите се взаимоотношения и вършат съществуващите по-хармонични. Просто не поставяйте орхидеи на слънце, деликатните екзотични хубавици обичат частичната сянка.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР