Асен Даскалов е юрист с дългогодишен стаж в различни институции

...
Асен Даскалов е юрист с дългогодишен стаж в различни институции
Коментари Харесай

Асен Даскалов от ВМРО - Русе: Настояваме за 500 лв. месечно за дете и 10 000 за новородено

Асен Даскалов е правист с дълготраен стаж в разнообразни институции и частни компании. Към момента заема управителна позиция в един от най-големите фабрики за електроника в Русе. Бивш ръководител на Вътрешна македонска революционна организация – Русе и общински консултант в мандат 2019-2023 година на Общински съвет - Русе. Кандидат за депутат от листата на Вътрешна македонска революционна организация – Разузнавателна служба на ФРГ. Семеен с едно дете.

Даскалов упорства за незабавни ограничения в битката с демографската рецесия, а точно – 500 лв. месечно за детски надбавки, както и 10000 лв. еднократна помощ за страната при раждане на дете на работещи и учещи родители.

Асен Даскалов твърди, че с цел да няма демографска рецесия, страната би трябвало да е в интерес на родителите. Редно е да се работи предпочитано в една от най-важните насоки - точно демографията.

Според Национален статистически институт популацията на България продължава да понижава и застарява, а сякаш в последните години няма съответна демографска политика, която да се пробва да обърне тази отрицателна наклонност.

Даскалов смята, че актуалните пари, които получават родителите месечно за своите деца, са извънредно незадоволителни. От Вътрешна македонска революционна организация припомнят, че 50 лв. месечно мъчно стигат за един пакет памперси или една кутия мляко.

Сред другите ограничения в пакета, който оферират патриотите от Вътрешна македонска революционна организация са включени нисколихвени ипотечни заеми за млади работещи фамилии с гратисен интервал сред 5-10 години за закупуване на първо жилище. Така новите фамилии ще могат да се възползват пълноценно от системата на кредитиране и да се снабдят със личен нов дом и освен това при извънредно рационални и ниски лихви. Също по този начин през втората година от майчинството да се получават най-малко две минимални работни заплати.

Тези ограничения са заимствани по модел от Унгария, която единствено за няколко години, прилагайки ги, съумя да преодолее отрицателните демографски трендове – споделя Асен Даскалов.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР