За собствеността върху Дома-паметник на връх Бузлуджа са се появили

...
За собствеността върху Дома-паметник на връх Бузлуджа са се появили
Коментари Харесай

Има натиск върху правителството да не се даде Бузлуджа на БСП, каза Корнелия Нинова

За собствеността върху Дома-паметник на връх Бузлуджа са се появили доста искащи, разгласи в изявление за Българска национална телевизия водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Ако се разгласи на търг, внезапно са показали предпочитание да вземат участие три неправителствени организации, община Казанлък, регионалната администрация на Стара Загора, една част от Съюз на демократичните сили, Валери Симеонов и други, посочи тя. " Няма по какъв начин Българска социалистическа партия да се съгласи с такова нещо ", подчера водачът на партията.

По думите ѝ има напън върху държавното управление за Бузлуджа да не се даде на Българска социалистическа партия. " Те няма да го реставрират. Не знам какво ще го вършат, само че няма да го реставрират ", сподели Нинова за възможните нови стопани на паметника.

Нинова повтори думите на министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков по-рано през днешния ден, че с измененията в Закона за държавна благосъстоятелност от февруари тази година процедурата по безплатно прекачване на собствеността на паметника е невъзможна. " Законът от 2011 година е изменен и в този момент можеш да го получиш единствено против възнаграждение. Ние не оспорваме това, желаеме да му се направи оценка и да си го платим ", сподели тя.

Паметникът Бузлуджа не може да се трансформира в мотив за оставки на ръководещи, само че може да е мотив за сериозен диалог, съобщи още Нинова.

Тя описа, че преди месец Българска социалистическа партия е почнала акция за възобновяване на войнишките монументи, защото " редица държавни управления не се грижат за паметниците на България ". Според нея това е част от родолюбието, от историята и би трябвало да се резервира за младите. " Като втора стъпка пристъпихме към въпроса за Бузлуджа. През 2011 година това държавно управление на Бойко Борисов е поканило управлението на Българска социалистическа партия да му възвърне правна благосъстоятелност върху паметника. По разнообразни аргументи до момента не е вземано решение. Но ние в този момент взехме решение, че да - можем да отговорим на това писмо на Борисов и че желаеме да получим, в случай че може собствеността за паметника. Причината е същата: че той се разрушава от доста години, че и страната, и редица държавни управления не вземат ограничения ", съобщи Нинова.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР