За щамове на бактерии, причиняващи гонорея /трипер/, които са напълно

...
За щамове на бактерии, причиняващи гонорея /трипер/, които са напълно
Коментари Харесай

Нова паника: Проф. Кантарджиев предупреди, че върлува трипер, нелечим с антибиотици

За варианти на бактерии, причиняващи гонорея /трипер/, които са изцяло нелечими, предизвести Световната здравна организация преди дни. Диагностицирани са минимум трима инфектирани - в Япония, Франция и Испания. Няма прочут на лекарите антибиотик, който може да ги излекува.

" Преди 40 година, когато учих медицина, триперът беше заболяване, което се лекуваше с 1 млн. единици пеницилин. Това една доза, която сега се смята за доста дребна и смешна. Гонореята се лекува към този момент с десетки, стотици, милиони единици пеницилин ", изяснява за " Стандарт " проф. Тодор Кантарджиев.

Той добавя, че с годините този бацил стартира да става все по-резистентен и сега е един от най-резистентните микроорганизми. " Около 60% от причинителите на гонореята не могат да се лекуват дори с хинулонови антибиотици, от които преди 20 година единствено една таблетка беше задоволителна против тази зараза ".

И това е забавно: Акад. проф. Ангел Гълъбов: Антибиотиците не церят летните вируси - четете на най-полезния здравен уебсайт Zdrave.to

Той изясни, че към 70% от вариантите са резистентни на пеницилинови цефалоспоринови антибиотици. " Очаква се и устойчивост към последните средства, които имаме - макролидните антибиотици. Затова сега тази зараза би трябвало да се лекува с композиция от медикаменти, с цел да може да бъде задоволително ефикасна за лекуване в фамилиите ", сподели още проф. Кантарджиев.

Той изясни още, че гонореята е полово излъчена зараза, която визира и мъжа, и дамата. Ако тя минава прикрито и не се потърси здравна помощ, това може да докара до неплодородие в фамилията. Друга такава полово излъчена зараза е хламидиалната, зараза също води до неспособност за репродукция.

Някъде към 90% от безплодието в български е фамилии се дължи на недобре лекувани полови инфекции, сигнализира проф. Кантарджиев. Това води до задръстване на маточните тръби, до невъзможността за зачеване и до доста огромни проблеми и скъпи инвитро процедури.

Той посъветва хората деликатно да наблюдават своето положение и при подозрение за полово излъчена уроинфекция незабавно да се прави биологично проучване. Другата рекомендация е през зимата да не се лекува всяко кихане с антибиотик, а той да се употребява единствено при затрудненията на грипа.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР