За шести път Националният конкурс Драматургия за деца“ ще открои

...
За шести път Националният конкурс Драматургия за деца“ ще открои
Коментари Харесай

Драматургия за деца - 2018 ще открои най-добрите театрални текстове за деца

За шести път Националният конкурс „ Драматургия за деца “ ще открои най-хубавите театрални текстове за деца. Състезанието хвърля ръкавицата към хората на словото и дава опция на българските драматурзи да показват майсторство и гений. 

Както и до момента, задачата на Националния конкурс „ Драматургия за деца “ е да подтиква, развива и утвърждава актуалната драматургия за деца и юноши, като средство за привличане на вниманието, създаване на усет и предпочитание в младото потомство за прикосновение с театралното изкуство. Конкурсът се реализира и финансира от канадската организация International Talent Club. От българска страна уредници са: съдружие „ Вълшебната завеса “, Театрално-музикален център - Разград,  Драматичен спектакъл - Търговище, Драматично-куклен спектакъл „ Васил Друмев “, Шумен.

Крайният период за присъединяване е 15 април. Регламентът коментира шефът на Театрално-музикален център - Разград Тодор Мадолев :

Български създатели получават опция да се осъществят, да показват свои текстове и тези текстове по някакъв метод да доближат като информация да режисьори, театри, до медиите в България.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР