За сезон 2023 във Формула 1 няма да има сериозни

...
За сезон 2023 във Формула 1 няма да има сериозни
Коментари Харесай

Алфа Ромео може да не прави нова кола за 2023

За сезон 2023 във Формула 1 няма да има съществени промени в техническите правила и съгласно немското списание auto motor und sport, това може да даде съображение на Алфа Ромео да не основава нов автомобил, а да продължи с еволюцията на С42 от този сезон.

Много отбори към този момент оповестиха, че колите следващата година ще са основани на тези от сегашния сезон, само че концепцията е, че развиването им ще бъде подчинено, както на отстраняването на проблемите, които се появиха в този момент, по този начин и на възстановяване на представянето - повече скорост, по-добра непоклатимост в завоите, по-добра работа с гумите и така нататък

При Алфа Ромео казусът е доста забавен, защото при започване на сезона С42 се оказа, че няма проблеми с подскачането на вършиме и също така беше и единственият автомобил, който беше най-близо да минималното тегло на новите коли. С последното не съумя да се оправи нито един различен тим.
 Пуршер сменя Ботас за първата подготовка в Съединени американски щати Пуршер сменя Ботас за първата подготовка в Съединени американски щати
В първите 9 старта от сезона водачите на Фредерик Васьор Валтери Ботас и Гуаню Джоу събраха 51 точки, само че по-късно другите тимове усъвършенстваха представянето си и Алфа Ромео стартира да изостава.
 Ботас е удовлетворен от новото предно крило на Алфа Ромео Ботас е удовлетворен от новото предно крило на Алфа Ромео
Очаква се, че в Гран При на Съединени американски щати С42 ще получи най-сериозното си усъвършенстване за целия сезон - нов под, а на “Сузука ” отборът употребява и ново предно крило. Тези усъвършенствания би трябвало да оказват помощ в борбата с Астън Мартин за 6-ото място при конструкторите, като Алфа Ромео има 7 точки задатък.
 И Алфа Ромео се разгласи срещу нарушителите И Алфа Ромео се разгласи срещу нарушителите
В Хинвил обмислят опцията да се откажат от изцяло ново шаси за сезон 2023 и вместо това да продължат да развиват капацитета на С42, който сподели, че е основан доста тъкмо в духа на новите правила и очевидно има потребност единствено от верни усъвършенствания и развиване. Според немското издание това решение би трябвало да бъде взето до края на октомври и към този момент единственото несъмнено е, че в случай че отборът употребява С42 и следващата година, то няма да има проблеми с бюджета и разноските.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР