Осемкратният световен шампион в рали-спорта Себастиан Ожие (Франиця) е на

...
Осемкратният световен шампион в рали-спорта Себастиан Ожие (Франиця) е на
Коментари Харесай

Кале Рованперя отпадна в Португалия, Ожие гледа към победата

Осемкратният международен първенец в рали-спорта Себастиан Ожие (Франиця) е на път да победи в Рали Португалия, кръг от шампионата на планетата, откакто съотборникът му в Тойота Кале Рованперя (Финландия) отпадна. Хаотичните събития в съботния ден пък се развиха единствено в интерес на Ожие и той гледа към шеста победа по трасетата към град Порто. За да стане това, той просто би трябвало да резервира преднината си над От Тенак (Естония), който кара за Хюндай.

Зо момента времето на Ожие е 3:01:55.8 часа, като води 11.9 секунди пред естонеца и с 59.5 секунди пред водача в международния шампионат Тиери Нювил (Белгия), който също кара за Хюндай. Руснакът с български лиценз Николай Грязин дружно с навигатора Константин Александров се движат на 7-о място за момента със своя Ситроен С3, като имат пасив от 6:01.7 минути от Ожие.

Уелсецът Елфин Еванс – който е главен противник на Нювил за международната купа, е чак на 6-о място след съботния ден. Но рисковото му каране може да се увенчае с триумф през днешния ден. Гонките в неделния заключителен стадий ще преминат по бързите чакълени пътища към Порто и Матосиньош.

Рованперя стана жертва на нехайство, откакто не реши добре десен завой, излезе от трасето и удари предницата от дясната страна в дърво край пътя. Той се надява, че по-късно през днешния ден автомобилът му ще бъде възобновен и ще се върне в надпреварата в неделния ден. Съотборникът му Такамото Кацута, трети от петък вечерта, в това време счупи предното окачване след удар в камък. Това остави Ожие като единствената останала вяра на Toйота и той взе четири етапни победи от деветте за деня.

Победата в неделя, която може да реализира Ожие, ще бъде с една повече от серията на финландската легенда в автомобилния спорт Марку Ален, който има пет първи места в Рали Португалия./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР