За саниране на малки жилищни кооперации държавата отпуска 200 млн.

...
За саниране на малки жилищни кооперации държавата отпуска 200 млн.
Коментари Харесай

Отделят се 200 млн. лв. за саниране на малки жилищни кооперации


За саниране на дребни жилищни кооперации страната отпуска 200 млн. лева евросредства, предава Бнт. По програмата могат да аплайват здания, които остават отвън обсега на Националната стратегия за енергийна успеваемост. Условието е кооперациите да се намират в една от 28-те дребни общини-бенефициенти. В Разлог, да вземем за пример, към този момент се санират 14 кооперации. Още по тематиката - от Александър Марков и Елена Чимева.

Всички дребни жилищни кооперации и блокове до 35 жилището в Белоградчик, Берковица, Разлог, Сандански, Козлодуй и още 23 дребни обитаеми места в България могат да аплайват за саниране с евросредства по Оперативната стратегия " Региони в напредък ". Парите обаче ще отидат при най-хубавите планове.

Тази е и главната смяна в критериите за кандидатстване - страната ще отпуска финансиране на правилото на конкурентния асортимент.
Деница Николова, заместник-министър на районното развиване и благоустройството: Над 87% от цялата мярка, която е 207 млн. лева, към този момент е в осъществяване, тя е контрактувана, общините извършват своите планове. Тук обаче приказваме за остатъчен запас, който е икономисан и би трябвало да подсигури постигането на знаците по програмата.
Финансира се монтиране на топлоизолация и нови дограми, а задачите са икономисване на сила и нездравословни излъчвания парникови газове.
Владимир Георгиев, кмет на Самоков: Има доста огромен резултат при хората и се приема доста добре, тъй като всеки го вълнува това, какви сметки ще заплаща и за отопление, и за осветяване, и за всичко.
В 21-хилядната община Разлог 14 жилищни здания са спечелили планове по програмата и се санират.
Мария, домоуправител на блок в Разлог: За месец-месец и малко документите ни бяха подготвени.
До края на годината всички здания в Разлог ще са подготвени.
Чувства се, че има и топлота. Тая изолираност, която я вършат, е добре.От нас нищо не изискваха, единствено да си предоставим единодушието.
За саниране на жилищните здания в Разлог са отпуснати 3,5 милиона лв..
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР