За съжаление още месец и малко след като влезе новият

...
За съжаление още месец и малко след като влезе новият
Коментари Харесай

Стоянов: Ел Би Булгарикум е внасяла мляко от новорегистрирана унгарска фирма, плащано е авансово

" За страдание още месец и малко откакто влезе новият Съвет на шефовете в " Ел Би Булгарикум ", се появиха публични сигнали за качеството на доставяното мляко от чужбина, от доста километри. След влизането на новият съвет, стартира да се внася мляко от унгарска компания, която е записана единствено няколко дни по-рано. А парите са се плащали предплатено “, съобщи за бТВ служебният министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов във връзка уволняването на изпълнителния шеф на в " Ел Би Булгарикум ".

„ За мен беше значимо да има състезания за всички сдружения. Такива са провеждани на всички места, а аз съм дал безспорна оперативна независимост, само че това не значи липса на надзор ", уточни още той.

„ Получих сигнали от чиновници в „ Ел Би “, които от 40-50 години са в индустриалната база във Видин, че млякото е със занижено качество “, съобщи служебният министър.

Николай Маринов споделя, че той е бил пристискан от служебния министър да внася прясно и изсъхнало мляко от Унгария на повишени цени. Бившият към този момент шеф на сдружението твърди, че министър Стоянов го е извикал в кабинета си и му е споделил, че ще му изпратят оферта. Веднага след този диалог Маринов намерил офертата в своя кабинет. В нея вносното мляко било с масленост 3,5% в случай, че нашата норма е 3,6%. По думите на някогашния шеф посочената цена била 1,45 лв., а ние купуваме от Видин за 1,15 и за 1,30 лв.. Върху него имало напън да приключи контракти с български компании.

Служебният министър Стоянов отхвърли тези изказвания и съобщи, че един единствен път е виждал Маринов, и то по негова самодейност. Министърът го попитал за сигналите, които към този момент имал, а някогашният изпълнителен шеф на сдружението не ги е отхвърлил, само че се оправдал с решения на Съвета на шефовете, написа БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР