За съжаление често се случва инфарктът да поразява хората, когато

...
За съжаление често се случва инфарктът да поразява хората, когато
Коментари Харесай

Ако получите инфаркт, но сте сами...

За страдание постоянно се случва инфарктът да поразява хората, когато са сами и нямат задоволително време или опция да потърсят помощ. Въпреки това даже и в този случай, човек може самичък да си помогне, написа zdrave.to. Ето по какъв начин:

Ако получите инфаркт, първото нещо, което ви предлагаме да извършите, е, несъмнено, да се опитате да се обадите и да повикате кола за спешна помощ. Независимо от това дали сте съумели или не, идната ви стъпка ще бъде тази: кашляйте допустимо най-дълго. Преди да го извършите, поемете надълбоко въздух. Колкото по-дълбок е дъхът, толкоз по-силно и дълготрайно можете да кашляте, което е извънредно значимо.

Когато вдишвате, оставяте въздуха да навлезе в белите дробове, а кашлица компресира сърцето, изтласквайки кръвта и карайки я да се движи. Упражнявайки подобен напън за сърцето, вие му помагате да се върне към естествения си темп на работа.

Продължавайте да вдишвате и кашляте поредно на всеки 2 секунди, до момента в който дойде кола за спешна помощ или до момента в който сърцето ви не се възстановява, с цел да можете да стигнете до най-близката болница.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР