За съжаление броят на жертвите се увеличават с минути. Официално

...
За съжаление броят на жертвите се увеличават с минути. Официално
Коментари Харесай

Наама Леви от посолството на Израел: Войната е срещу терористите, а не срещу палестинския народ

За страдание броят на жертвите се усилват с минути. Официално през вчерашния ден 700 души бяха убити, а тази заран за жалост израелските медии оповестиха, че жертвите на Хамас към този момент са 900. 2700 са ранените и повече от 100 души се смятат за изчезнали и отвлечени от Хамас. Това сподели в предаването " Денят стартира " на Българска национална телевизия Наама Леви, заместник-ръководител на посолството на Израел у нас. 

По думите ѝ, тази война, която беше оповестена на Израел и неговия народ преди няколко дни, засегна фамилии, които седят вкъщи обезпокоени и тъжни, тъй като не знаят къде са околните им. 

" Когато децата има, сестрите, братята, лелите, родителите са отвлечени и са в ръцете на врага сега. Враг, който желае да ги убие. Не за първи път се случва на израелски жители да бъдат държани в плен в Ивицата Газа, само че това, което става сега, е невиждано. Правителството е ангажирано всеки един от отвлечените или изчезналите да бъде върнат вкъщи. И държавното управление, и военните се приготвят за една дълга военна интервенция в Газа. Това ще отнеме време, не е елементарно, само че това е задачата и съм сигурна, че тя ще бъде изпълнена ", изясни Леви.

Тя уточни, че израелският министър председател е назначил някогашен боен, който да бъде виновен за тази интервенция, която е доста деликатна - връщането на хората. Това е извънредно внимателен въпрос и по тази причина се разисква при закрити порти. 

" В момента напъните са ориентирани към продължение на борбата. Все още терористите са на наша територия, те се пробват и за жалост съумяват да избиват нашите хора. Нападението е масирано и голямо. Ракетите, които падат на наша територия от събота сутринта са 3500 и с това се борим ", разясни Наама Леви. 

Няма опция за разговор с Хамас, сподели още тя и още веднъж акцентира, че войната е против терористите, а не против палестинския народ. Благодари и за поддръжката, която страната ѝ получава.

Вижте целия диалог във видеото

Инфо: Българска национална телевизия

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР