За разлика от Зелените Крамп-Каренбауер не препоръчва въглероден данък Битката

...
За разлика от Зелените Крамп-Каренбауер не препоръчва въглероден данък Битката
Коментари Харесай

Наследничката на Меркел призовава за по-категорични климатични политики в Германия

За разлика от " Зелените " Крамп-Каренбауер не предлага въглероден налог

" Битката с климатичните промени би трябвало да бъде в центъра на държавния дневен ред. " Това написа в материал във в. Welt am Sonntag Анегрет Крамп-Каренбауер, която е водач на немския Християндемократически съюз, министър на защитата на страната и водещ претендент за правоприемник на канцлера Ангела Меркел. Тя прикани за промяна на данъчната система, с цел да е в унисон с екологичните цели на Германия.

Крамп-Каренбауер декларира, че Берлин би трябвало да включи правилото на устойчивостта в своята конституция. " Това би трябвало да бъде значима цел на страната ", счита тя.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Субсидии за " проклиматични горива "

В материала се показва, че Германия би трябвало да предложи на частния бизнес и на жителите спомагателни тласъци, с цел да им помогне да понижат въглеродните излъчвания, като да вземем за пример дотации за развиването на " проклиматични горива " и за подобряването на енергийната успеваемост на постройките.

За разлика от " Зелените " Крамп-Каренбауер не предлага въглероден налог – предложение, което в последно време набира известност в Германия. " Целта ни е да подобрим климатичната отбрана, а не да сътворяваме повече доходи за страната ", разяснява тя. И добавя, че казусът не са дребното налози, а неналичието на стратегическа устременост.

Нейният материал идва на фона на нараснали опасения в Германия по отношение на отрицателните резултати на климатичните промени, написа Рolitico. Тенденцията докара до покачваща се поддръжка за " Зелените ", които в някои социологически изследвания са с изравнени позиции с Християндемократическия съюз.

Християндемократите дават отговор на конкуренцията, като акцентират своите екологични достижения. Проблемът е, че по време на ръководството на Меркел картината не е еднопосочна. Нейното решения да форсира отдръпването на Германия от нуклеарната сила да вземем за пример докара до увеличение на въглищната приложимост. А това попречи на страната да реализира климатичните си цели.

Трудности пред " енергийната промяна "

Меркел опита да форсира " енергийната промяна " на Германия, т.е. заменяне на електрическото произвеждане, основано на изкопаеми горива, с възобновими източници. Процесът обаче срещна голям брой компликации.

Правителството й беше под натиска на авторитетната автоиндустрия в страната и не направи задоволително за реформирането на замърсяващия транспортен бранш. Например федералната поддръжка за електрически транспортни средства беше много скромна.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР