За предпремиерата му в София пристигна Лиса Джерард - специален

...
За предпремиерата му в София пристигна Лиса Джерард - специален
Коментари Харесай

Днес е световната премиера на новият албум на “Мистерията на българските гласове” - “BooCheeMish”

За предпремиерата му в София дойде Лиса Джерард - специфичен гост-изпълнител в него

Новият албум на " Мистерията на българските гласове " от през днешния ден публично е на международният музикален пазар. В България той бе показан в сряда вечер, а на промоцията му участва и самата Лиса Джерард, известна на меломаните като член на дуото Дед кен денс. Тя е композитор и реализатор на кино музика и притежател на " Златен глобус " за музиката към кино лентата " Гладиатор ". Албумът е със заглавие " BooCheeMish " и съдържа 12 нови творби, особено написани за международно известният български състав. Това е и първият студиен запис на хорът от съвсем 20 години насам.

" Албумът е друг от останалите, тъй като имаме колаборация с други реализатори и гост-музиканти, измежду които е международно известната Лиса Джерард ", показа Бояна Бункова от Шуберт мюзик пъблишинг, продуцент на албума.

" Имаме почитание към предишното, само че се опитваме да разтеглим границите, правейки един международен формат на новия албум. За разлика от другите албуми на „ Мистерията на българските гласове ", този не е толкоз акапелен, а е разбъркване сред пеене и инструментал. Музикантите в него идват от разнообразни стилове, което прави албума доста забавен ", показа музикалният продуцент и главен композитор на песните Петър Дундаков.

В aлбумът вземат участие още международният първенец по бийтбокс - SkilleR, немският перкусионист Дейвид Кукерман и българските музиканти: Петър Миланов - китара, Христина Белева - гъдулка, Костадин Генчев - дудук и Димитър Карамфилов - контрабас. Продуцент е Шуберт Мюзик Пъблишинг, а песните в него са особено композирани от Петър Дундаков, от Лиса Джерард и от ирландският композитор Джулс Максуел.

У нас " BooCheeMish " е наличен за меломаните на CD, SACD, брошура с два CD, включващи и бонус тракове, плоча и бокс сет. Разпространява се в книжарици " СИЕЛА " в цялата страна, в бензиностанции OMV и Shell, и онлайн на: www.ciela.com. От през днешния ден (25.05.2018) е разполагаем и във всички цифрови платформи.

На представянето му в София в сряда вечер хорът извърши две от новите си песни - " Йове " и " Рано ранила ", а измежду гостите бяха още режисьорите Виктор Божинов и Камен Калев, актьорите Алекс Алексиев и Яна Титова, Симо от " БГ радио ", музикални критици и доста други почитатели на " Мистерията на българските гласове ".

Дни преди премиерата влиятелни международни медии, като английските списания MOJO и Song Lines, отразиха идното излизане на албума, като събитие в музикалния свят и разгласиха изявленията с участници в плана. На 12 юни световноизвестният бългаски хор и Лиса Джерард ще изнесат специфичен концерт във Варна - в границите на фестивалa Варненско лято. През лятото и есента на тази година хорът ще показа новият си албум на концерти в Швейцария, Полша, Белгия, Италия, Германия и други.

П оследвайте " Мистерията на българските гласове " във Фейсбук ТУК.

Присъединете се към събитието във Варна ТУК.

Купи " BooCheeMish " от ТУК.

Слушайте го в iTunes: https://itunes.apple.com/bg/album/boocheemish/1363122730

и в Spotify: https://open.spotify.com/album/0r31v5rfV8aiSkknfUP7dU?


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР