За пръв път във Варна социалите предприемачи се събират на

...
За пръв път във Варна социалите предприемачи се събират на
Коментари Харесай

Във Варна продължава Регионалното изложение на социалните предприемачи

За пръв път във Варна социалите бизнесмени се събират на районен конгрес, напомня Moreto.net.

До през днешния ден, 11 ноември, във Фестивален и конгресен център сдружения и кооперации в област Варна, подпомагащи хора с увреждания и разнообразни болести, ще показват техния труд и ще разискват благоприятни условия, проблеми и ограничения за насърчаването на хората с увреждания.

Събитието ще се състои в две съществени посоки:

Изложение на детска, дамска и мъжка конфекция, трикотаж, национални носии, работно облекло, украшения и доста други. Те са създадени от предприятия и кооперации за хора с увреждания от Националния съюз на ТПК, Съюза на глухите в България, Националната федерация на работодателите на инвалиди и Българската асоциация за невромускулни болести. Изложението е налично до 16 часа във ФКЦ.

Кръгла маса " Развитие на обществената и солидарна стопанска система в България. Възможности за обществено предприемачество " с два съществени панела: „ Развитие на обществената и солидарна стопанска система в България “ и „ Регионални провокации пред развиването на обществената и солидарна стопанска система “.

В рамките на първия панел ще се реализира показване на Закона за предприятията на обществената и солидарна стопанска система и сполучливи модели на обществено предприемачество от района. Участници ще бъдат представители на МТСП, Областна администрация, Община Варна, научни среди, обществени предприятия и кооперации, представители на локалната общественост. Те ще дискутират каква е ролята на Общината и страната в насърчаването на общественото предприемачество, ролята на кооперациите в обществената политика на страната. Ще бъдат показани сполучливи образци, провокации и ще бъде подложен въпроса са уговорката на бизнеса от района в насърчаването на обществените кооперации.

Сред акцентите на втория панел са: нормативна среда, публични потребности, роля на обществения и частния бранш, показване позициите на заинтригуваните страни - държавните органи, органите на локалната власт, обществените бизнесмени и представители на локалната общественост.

Организаторите канят варненци да се включат в ревюто, да поддържат обществените кооперации и по този начин да насърчат и стимулират хората с увреждания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР