За повишена лавинна опасност сигнализират планинските спасители от Дупнишкия спасителен

...
За повишена лавинна опасност сигнализират планинските спасители от Дупнишкия спасителен
Коментари Харесай

Скиор предизвика лавина на Рилските езера


За нараснала лавинна заплаха алармират планинските спасители от Дупнишкия избавителен отряд. Днес лавина, провокирана от скиор, го е повлякла и той е бил отчасти покрит от нея.

" Инцидентът е от обяд, сътрудниците са били на място и са реагирали бързо. Момчето е добре, с отчасти разпъване ", сподели за Българска телеграфна агенция Кирил Чолаков от избавителния отряд в Дупница.

С повишението на температурите и в резултат на преноса на сняг от вятъра североизточните скатове в региона на Седемте рилски езера са с нараснала лавинна заплаха, означават от отряда.

При днешния случай скиорът е излязъл отвън обозначения регион и не е разполагал с лавинна екипировка.

" По време на пътя надолу се забелязваше единствено главата на скиора и за благополучие не изчезна изцяло ", споделят планинските спасители.

От планинската избавителна работа в Дупница означават, че в делничните дни няма доста туристи в региона на Езерата, само че чакат броят им да се усили в събота и неделя. Затова сигнализират за нараснало внимание.

От планинската избавителна работа в Дупница означиха още, че към този момент има наклонност хората, които се качват в планината, да бъдат обезпечени със застраховка, само че тези, които идват в планината случайно, към момента нямат тази просвета.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР