За последно българският национален отбор по футбол участва на световно

...
За последно българският национален отбор по футбол участва на световно
Коментари Харесай

Зума: Хубчев избра футболисти, от които няма по-добри

За последно българският народен тим по футбол взе участие на международно състезание през 1998 година във Франция. Тогава треньор ни беше Христо Бонев. Ето какво показа Зума пред " Блиц ", след загубата на националите с 0:1 от Франция:

Господин Бонев, мнението ви за мача с Франция?

- Създадена бе добра конюнктура преди мача, у хората имаше някаква вяра, че макар че играем против мощен тим, какъвто е Франция, можем да реализираме нещо. За страдание доста рано бяха попарени и футболисти, и треньори и последователи с ранния гол.

Това ли ни пречупи? Имахме цялостен мач разполагаем.

- Ранният гол е доста противен. А и като допълнение, когато споменем името Франция... Не можем да се върнем 1993 година. Преди срещата май повече се говореше за оня мач на " Парк де Пренс ", в сравнение с за този. Първото полувреме мина под цялостна диктовка на французите, които не блестяха с нищо, само че получиха самочувствие и убеденост. Ние не можахме да се възползваме от това, че във френския тим отсъстваха изключителни футболисти.

И въпреки всичко българските футболисти се опълчиха на гостите.

- През второто полувреме французите повече гледаха да запазят резултата и да не изгубят, което им обезпечи първото място. И го реализираха. Имахме някакво предимство, повече задържахме топката, само че най-после отново всички и футболисти, и треньори и последователи видяхме, че сме доста надалеч от истината.

 Франция победи България с 1:0
Чудото на " Васил Левски " не стана: Франция не даде на България да диша! (ВИДЕО)

" Петлите " безапелационни в София

Нужно ли е изобщо да слагаме под въпрос определените футболисти от Петър Хубчев за националния тим?

Мисля, че Хубчев избра футболисти, от които няма по-добри. Нито у нас, нито, които играят в чужбина. Той прави всичко, което е по силите му да сглоби добър тим, само че за жалост ние сме междинна европейска класа и когато пристигна тим, който е малко по-добър от нас, се вижда какво става. Направи ми обаче усещане, че огромната звезда Мбапе, когато играе в ПСЖ го гледаш и изпитваш задоволство и приятност, а през вчерашния ден не направи нищо.
Знаете ли обаче кое е по-лошото и сякаш изгубвам вяра. Че тези момчета, които чакаме да дойдат изпод, изгубиха от Люксмбург и приключиха наедно с Казахстан. Това изцяло ни убива. Единствено хубаво нещо е базата, която бе издигната в Бояна. Но не става единствено с база, трябват и футболисти.

 Антони Здравков може да бъде освободен
Селекционерът на " лъвчетата " пред уволняване?

Причината: Незадоволителните резултати на националния ни тим

Усети ли се неналичието на Ивелин Попов против Франция?

- Ивелин би съдействал за по-голяма заостреност в нахлуване, той е футболист, който може да сътвори рискове. За страдание го нямаше.

И по този начин чакаме идващите международни квалификации?

- Така е, надяваме се да играем на международното състезание през 2022 година. За последно аз водех националния тим през 98-ма на Световното. Пожелавам си през 2022 година към този момент да сме на Световното.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР