За ползите от червеното вино се говори отдавна. Важна, обаче

...
За ползите от червеното вино се говори отдавна. Важна, обаче
Коментари Харесай

6 ползи за здравето от червеното вино

За изгодите от аленото вино се приказва от дълго време. Важна, обаче е мярката, тъй като както знаем всичко, с което се прекалява може да ни навреди. Ето и 6 изгоди от аленото вино, които разкрива новото видео от канала във Vbox7.com.

Намалява риска от меланхолия

Според проучване, хората, които пият умерено количество алено вино са по-малко склонни да изпаднат в меланхолия, в сравнение с тези които не употребяват.

Подобрява чревната флора

Полифенолите в аленото вино могат да оказват помощ за по-здрава чревна микрофлора. В умерени количества виното може да служи като пробиотик.

Контролира равнищата на кръвната захар

Употребата на алено вино може да понижи равнищата на кръвната захар, с помощта на ресвератрола, който се съдържа в ципата на гроздето. Освен, че контролира кръвната захар, той управлява холестерола и кръвното налягане.

Предотвратява сърдечно-съдови болести

Умерената приложимост на алено вино ще увеличи равнищата на положителния холестерол, ще предотврати сърдечно, съдови болести, а полифенолите във виното ще предотвратят съсирването на кръвта и ще поддържат еластични кръвоносните съдове.

При простуда

Червеното вино може да помогне при елементарна простуда, защото ще защищити организма от нездравословното влияние на свободните радикали.

Подобрява работата на мозъка

Умерената консумация на алено вино може да предотврати или да забави развиването на деменция, Алцхаймер и Паркинсон. Смята се, че то защищава от струпване на плака в мозъка, която е главен извършител на развиването на тези заболявания.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР