Вчера се състоя официалното възраждане на друга емблематична марка от

...
Вчера се състоя официалното възраждане на друга емблематична марка от
Коментари Харесай

Това е новата “Волга“: дизайнът руски, всичко друго - китайско

Вчера се състоя формалното възобновление на друга емблематична марка от ерата на Съюз на съветските социалистически републики, а точно „ Волга “. При това бяха показани цели три нови модели, като на церемонията участва и министър-председателят Михаил Мишустин.

Трите модела са седан от клан D – Volga C40, кросоувърът от C-SUV се назовава K30,а D-SUV моделът е К40. Очаквано, и трите автомобила са префасонирани китайски модели на Changan.

И трите новости разчитат на бензинов 1,5-литров мотор със 188 к.с. и 300 Нм, работещ със 7-степенна автоматизирана трансмисия. Подобна настройка се предлага за Changan Raeton Plus, който преди този момент се сочеше като донор за седана С40. Кросоувърите K30 и K40, съдейки по фотосите, се създадени въз основата на Oshan X5 Plus и Uni-Z на Changan.

Иначе моделите са с автентичен дизайн на радиаторната решетка с отвесни ламели и емблемата GAZ в центъра.

Оборудването включваше „ умни “ асистенти за лидера, а мултимедийната система е допълнена с съветски услуги. Мишустин обаче останал неудовлетворен, забелязвайки китайския волан.

„ Иска ми се кормилото да е съветски. Не е толкоз мъчно “, споделил министър-председателят, заяви Motor.ru

Производството на “новата “ Волга ще стартира през 2024 година в завода на GAZ Group в Нижни Новгород, където преди този момент се произвеждаше Volkswagen. От 2025 година ще стартира сглобяването на цялостен цикъл.

Още любопитни автомобилни вести четете на
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР