За периода от 01.01.2023 г. до 31.12.2023 г. от областният

...
За периода от 01.01.2023 г. до 31.12.2023 г. от областният
Коментари Харесай

15 решения на Общински съвети са върнати от областния управител като незаконосъобразни, 13 са преразгледани

За интервала от 01.01.2023 година до 31.12.2023 година от регионалният шеф инж. Пандурски е сбъднат административен надзор за правомерност на общо 1193 бр. решения, признати на извършени постоянни и изключителни съвещания на общинските препоръки, сочи доклада за предходната година на администрацията.

Върнатите за ново разискване като незаконосъобразни са 15 бр. решения, като 13 от решенията са преразгледани от съответните общински препоръки и съобразени с дадените от Областния шеф инструкции по отношение на законосъобразността им: (излизане отвън подготвеност на ОбС; разпределяне на еднократна финансова помощ без одобрени правила; продажба на земя; отдаване чартърен на общински имоти; липса на на практика и правни учредения за издаване на решение; премахване на очевидна фактическа грешка).

За едно /1/ от решенията тече период за преразглеждане от Общински съвет – Трекляно (структура на общинската администрация).

Едно решение е оспорено като незаконосъобразно пред Административен съд – Кюстендил /ОбС - Бобошево/, като същото е анулирано от Административен съд - Кюстендил. Решението, постановено от Административен съд – Кюстендил не е обжалвано от съответният общински препоръки и същото е влезнало в законна мощ.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР