За първите 15 дни от началото на учебната година са

...
За първите 15 дни от началото на учебната година са
Коментари Харесай

От началото на учебната година са издадени почти 40 000 електронни извинителни бележки

За първите 15 дни от началото на образователната година са издадени съвсем 40 000 електронни извинителни бележки , оповестяват от пресцентъра на министерството не електронното ръководство. От през днешния ден извинителните бележки се издават единствено по електронен път.

Броят на лекарите, които са издали електронен документ, който извинява отсъствията на възпитаници по медицински аргументи, надвиши 3 300, до момента в който дневно се генерират приблизително над 5 000 такива.

Това демонстрираха данните за, в който отсъствията по медицински аргументи на възпитаници от 1 до 12 клас към момента са могли да се извиняват с хартиени бележки.

Електронните бележки се вписват в Националната здравноинформационна система и автоматизирано се предават към електронните дневници за извиняване на отсъствията. Не се изискват спомагателни административни дейности, нито е належащо разпечатване и запазване на бележката на хартия.
 Е-медицинска записка от 1 октомври и единствено при обзор от доктор
Е-медицинска записка от 1 октомври и единствено при обзор от доктор

Край на хартиената извинителна записка за отсъствия при учениците

Според министерството на електронното ръководство електронните бележки не съдържат съответна здравна, или персонална информация, като по този начин се подсигуряват конфиденциалност и отбрана на медицинските и персоналните данни. По този метод също така се предотвратяват злоупотреби и фалшификации.

Електронните бележки са част от реализацията на третата фаза на Националната здравноинформационна система, която планува цифровизация на други значими медицински документи до края на годината. Те включват здравно удостоверение за бракосъчетание, уверение за здравословното положение на лидер, или на претендент за придобиване шофьорска брошура, здравно за работа и други.
 С е-бележките изсветляват
С е-бележките изсветляват " бягствата " на възпитаници от обучение?

По 50 отсъствия приблизително се падат на възпитаник предходната година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР