За първи път всички ползватели на Viber ще могат да

...
За първи път всички ползватели на Viber ще могат да
Коментари Харесай

Ангелкова: Вече всички с Viber ще могат да се запознаят със забележителностите ни

За първи път всички ползватели на Viber ще могат да се срещнат с туристическите забележителности на нашата страна. Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова на представянето на първата българска услуга в търсачката на Viber, която е взаимен план сред Министерството на туризма и iLoveBulgaria, съобщи „ Фокус “. Ангелкова уточни, че по последни данни към 900 млн. души. употребяват този чат.

„ Миналата година година стартирахме плана „ Аз обичам България “. Стартирахме със стоте национални туристически обекта. Добавихме много обекти, които се намират по Черноморието и по зимните ни курорти “, сподели тя и посочи, че все още туристическите забележителност в приложението са 5 000 на брой. По думите ѝ това е значимо за популяризирането туризма и туристическите забележителности в нашата страна. „ В действително време всеки един, който желае и желае да посети нашата страна, ще се озове измежду обектите и ще може да си направи едни дигитален маршрут “, разяснява министър Ангелкова. Министърът на туризма обърна внимание, че 8 от 10 туристи, които посещават нашата страна за отмора, авансово ревизират своя маршрут цифрово и на база интернет.

Основен акцент в Националната стратегия за туристическа реклама е цифровият маркетинг. По думите на Ангелкова първата българска услуга в търсачката на Viber е стъпка в тази тенденция. „ Новото във Viber chat extension това са видеата, които не престават да се снимат за 100-те национални туристически обекта “, сподели министър Ангелкова. „ През последните години използването на интернет нараства с към 10%. 37% от потребителите на разнообразни мобилни устройства резервират своите почивки посредством тях онлайн “, сподели Ангелкова.

Според нея страната ни може да притегля повече туристи посредством тези нови технологии. „ Искам да подчертая, че това ново приложение и тази нова връзка с Viber chat extension е безусловно безвъзмездна за министерството. Това не коства нищо за министерството. Ще продължаваме да търсим разнообразни такива разновидности с цел да надграждаме нашата платформа “, разяснява Николина Ангелкова. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР