За първи път в своята история Балкан успя да се

...
За първи път в своята история Балкан успя да се
Коментари Харесай

Михаил Михайлов: Някои отбори искат да убият НБЛ

За първи път в своята история Балкан съумя да се класира за втората групова фаза на ФИБА Къп, а през вчерашния ден тимът приключи преди всичко в група " В " в шампионата. Председателят на УС на Балкан Михаил Михайлов даде обстойно изявление пред клубния уебсайт на Балкан за триумфа на мъжкия тим, развиването на школата, дoмaкинството на международните квалификации в " Арена Ботевград и шампионата при подрастващи. Освен това той разкри за първи път, че 6 клуба са поискали освобождението на генералния управител на Националната баскетболна лига Лили Борисова.

" Разбира се, че това е огромен триумф за Балкан и за Ботевград. Преминаването във втората групова фаза на ФИБА Къп е премия за всички старания, които се поставят в клуба, с цел да се развиваме и да вървим напред. Това класиране е и премия за хората в Ботевград. Нашите последователи най-вече от всички заслужават да гледат първокласен баскетбол, тъй като не са доста залите в България, в които да можеш да видиш 4000 души на баскетболен мач ", съобщи Михайлов.

" Това беше сполучлива година за БК Балкан. Имахме положителни резултати през 2018 година, която още не е приключила, а ни следва един тежък декември с няколко дербита. Успяхме да създадем по-добра организация в клуба. Успяхме да накараме Ботевград да повярва в това, което вършим, тъй като без поддръжката на хората няма смисъл. Ако играем пред празна зала и няма за кой да го правиш е безсмислено, тъй като спортът е фиктивен да радва хората, да им доставя страсти. Когато видях цялостната зала на финала през май бях благополучен и осъзнах каква отговорност имаме към всички тези хора. Видях шествия по улиците, зелени флагове из целия град. Видях шествие след изгубения край. Феновете пристигнаха пред ресторанта, в който вечеряше тимът и скандираха имената на играчи и треньори, това е нещо неописуемо ", добави президентът на Балкан. Михайлов разкри, че няма сложени съответни цели пред тима в Европа.

" Няма цели в Европа. Играем мач за мач и в случай че имаме опция да прескочим в идната фаза, да се възползваме от нея. Тези мачове с доста мощни тимове единствено ни оказват помощ в самото развиване на тима. Ние предходната година влязохме с шанс в групите, а година по-късно сме сигурни за идващия стадий. Победихме първенеца на Кипър, победихме първенеца на Беларус, победихме финалиста на Белгия, в случай че не греша, а това ни дава убеденост и самочувствие ", сподели още Михайлов. Президентът на Балкан разяснява задачите на отбора в НБЛ след второто място през предишния сезон.

" Когато си станал втори единственото, за което мислиш, е по какъв начин да станеш първи и това е обикновено. Ние сме си сложили за цел шампионската купа и съм сигурен, че ще бъдем доста по-подготвени за нея от предишния сезон. И все пак постоянно би трябвало да имаме едно мислено за всевъзможни удари под кръста. Видяхме какво се случи в мач номер 2 през предишния сезон ", сподели Михайлов. В залата на Балкан - " Арена Ботевград ", се играят и домакинските мачове на националния тим на България за мъже от международните квалификации.

" За нас е горделивост и голяма отговорност да посрещнем за следващ път Любомир Минчев и неговите " лъвове " за мача с Босна и Херцеговина на 30.11.2018г. Ботевград е баскетболен град, публиката тук схваща играта, знае по кое време един тим има потребност от поддръжка и му я дава с цялото си сърце. Видяхте на мача с Франция защо става въпрос - неповторима поддръжка, неповторимо преживяване. Всичките старания, които поставяме да бъдем отлични домакини на тези квалификации си костват и считам, че дружно с хората от БФБ вършим отлична организация и тя е оценена от всеки един от комисарите, които бяха в Ботевград ", съобщи президентът на Балкан. Михайлов разяснява и развиването на НБЛ тази година.

" Не мога да схвана за какво някои клубове се пробват да убият НБЛ - по-скоро не разбирам Лигата ли им пречи нещо или задачата е Лили Борисова. Преди няколко дни 6 клуба са се подписали в искане за освобождение на Генералния управител на НБЛ. Рилски състезател, Берое и ние от Балкан не бяхме даже осведомени с това искане, в което няма претекстове, само че има подписи на Константин Папазов като президент на Левски 2014,Тодор Стойков като прокурист в ПБК Академик София, Васил Врачев, ръководител на Академик Бултекс 99, Валентин Ревански като представител на Тунджа Ямбол, Георги Ганчев, ръководител на БК Тича и Цветан Антов като представител на Спартак Плевен. Ще ми бъде забавно да чуя претекстовете им. Явно всеки от тях има някакви проблеми с лигата, за които другите не знаем. Прави се всичко допустимо да я няма Лили Борисова. Явно в нея някой вижда сериозна опасност. Лятото я оставиха без заплата, съгласно мен с концепцията да я откажат, само че тя се оказа костелив орех и остана, а в този момент се ползва проект Б за нейното премахване. Миналата година направихме конкурс за позицията с избран мандат,но... Интересно би било какво състезание би имало без Балкан, Берое и Рилски състезател... може би нещо сходно на женското ", съобщи Михаил Михайлов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР